Чому Саул Канело Альварес подав до суду на DAZN і Оскара де ла Хойя?

Чому Саул Канело Альварес подав до суду на DAZN і Оскара де ла Хойя?
23935 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чемпіон світу в чотирьох вагах Саул «Канело» Альварес подав до суду на стрімінговий сервіс DAZN і промоутера Оскара де ла Хойя на суму не менше 280 мільйонів доларів.

Документи, подані до окружного суду США в штаті Каліфорнія, мексиканець подає в суд за «порушення найбільшого контракту в історії боксу».

У 2018 році Альварес підписав контракт на $365 млн на 11 боїв на DAZN.

У позові Альвареса міститься інформація про 11 скарг, в тому числі про порушення контракту, недбалому втручанні і шахрайстві.

Юридичні документи вимагають суду присяжних і заявляють, що DAZN і організація Golden Boy Promotions Де ла Хойя «порушили обіцянки, дані один одному, Альваресу і фанатам боксу».

Коли Альварес підписав контракт на бій, ті, хто був близький до цієї оборудки, сказали, що вона була однією з найприбутковіших не тільки в боксі, але і у всьому спорті.

У судових документах говориться, що після завершення першого з його 11 боїв DAZN буде платити Golden Boy Promotions по 40 мільйонів доларів за кожен з решти 10 боїв, а по 35 мільйонів доларів кожен раз буде передаватися бійцеві.

Три з 11 конкурсів вже відбулися, але по четвертому не було досягнуто згоди, 30-річний Альварес стверджує, що DAZN відповів на лист, відправлений його командою в червні, про те, що гонорар в розмірі 40 мільйонів доларів не буде виплачений Golden Boy Promotions за його наступний конкурс.

Ця передбачувана відсутність оплати спонукала його подати до суду на обидві сторони за порушення контракту, і він вимагає «не менше 280 мільйонів доларів» в якості компенсації.

В матеріалах справи стверджується, що DAZN послалося на той факт, що Альварес не бився з Геннадієм Головкіним в 2019 році, як на один з факторів, що вплинули на їх рішення не платити йому за його наступний бій.

Згідно з юридичними документами, вони в кінцевому підсумку запропонували заплатити «частину» його контрактного гонорару, і Альварес стверджує, що в його первинній угоді «не згадувалася, що DAZN матиме право приймати або відхиляти будь-яких опонентів».

Він стверджує, що Golden Boy Promotions давали обіцянки або заяви щодо противників DAZN, про які він не знав і які не відповідали контрактам, який він підписав.

В результаті проти Golden Boy Promotions, з якими Альварес працював з 2010 року, подана скарга про приховування шахрайства.

Особистість наступного суперника Альвареса - постійна історія боксу.

Британський чемпіон світу в суперсередній вазі за версією WBA Каллум Сміт і володар титулу чемпіона світу за версією WBO в суперсередній вазі Біллі Джо Сондерс були тісно пов'язані з протистоянням йому.

Альварес програв один раз в 56 боях з тих пір, як став професіоналом в 2005 році.

Американські ЗМІ цитують представника Golden Boy Promotions, який стверджує, що ніхто з організації «ніколи нікому не обіцяв, що Канело буде битися з будь-яким зазначеним противником».

У заяві Golden Boy Promotions додано, що DAZN відмовляється дотримуватися контракт Альвареса, "не схвалюючи видатних супротивників, яких ми їм представили, і відмовляючись платити необхідну за контрактом суму".

Мої відео