Донеччина входить до четвірки найбезпечніших регіонів України: підсумки роботи поліції в 2020 році

154165 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рівень злочинності на Донеччині складає 48 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення і є одним з найнижчих в країні. Про це прозвітував начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин на колегії Донецької військово-цивільної адміністрації під головуванням Павла Кириленка сьогодні, 24 грудня в Краматорську.
У 2020 році до поліції за допомогою звернулося понад 390 тисяч громадян, що на 17 тисяч більше ніж у 2019 році і є свідченням довіри населення. Середній час прибуття наряду поліції на місце – 9 хвилин. Донеччина входить до п’ятірки регіонів за якістю реагування на виклики.
Попри дестабілізуючі фактори, такі як пандемія Сovid-19 і збройна агресія, оперативний стан в області залишається контрольованим, а рівень злочинності – одним з найнижчих в країні.
Поліцейські припинили діяльність 19 організованих злочинних груп, накладено арешт на майно фігурантів у сумі понад вісім млн гривень. З незаконного обігу вилучено 67 одиниць вогнепальної зброї, понад 100 гранатометів, 1380 гранат, 117 000 набоїв і 147 кг вибухівки.
Із розвитком регіональної програми з протидії наркозлочинності підвищилась ефективність боротьби з наркоторгівлею. Задокументовано 2000 злочинів, до відповідальності притягнено понад 800 осіб. Вилучено наркотиків на 16 млн гривень.
До суду направлено 229 кримінальних проваджень у сфері економіки. Зловмисниками спричинено збитків на суму понад 255 млн гривень, у ході досудового розслідування відшкодовано понад 164 млн збитків. Крім того, у результаті заходів з детенізації економіки задокументовано понад 200 фактів незаконної вирубки лісу, закрито 20 гральних закладів, з яких вилучено більше 460 одиниць грального обладнання, викрито два масштабних угруповання, які виготовляли і реалізували алкогольний фальсифікат.
«Донеччина увійшла до четвірки областей з найнижчим рівнем злочинності. Цьому сприяли більш ефективна взаємодія з громадами та міжнародними організаціями, розвиток спільних проєктів, серед яких «Поліцейський офіцер громади», «Безпечний будинок», «Безпечне таксі» та інші, а також впровадження спрощеного порядку досудового розслідування кримінальних проступків у вигляді дізнання», - зазначив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин.
Так, із цього року мешканці восьми територіальних громад перебувають під цілодобовим захистом поліцейських офіцерів громади. Загалом на Донеччині працюють 124 поліцейські станції, які забезпечують постійну присутність поліції у найвіддаленіших районах. Із них п’ять було відкрито в 2020 році, найближчим часом заплановано відкриття ще двох.
Поліція вдосконалила систему відеоаналітики, з її допомогою в 2020 році було розкрито 14 тяжких злочинів, затримано 137 водіїв, які вчинили ДТП і втекли. Наразі в системі інтелектуального відеоспостереження функціонують 262 камери.
Микола Семенишин озвучив пріоритетні напрямки діяльності Національної поліції на 2021 рік, серед яких: забезпечення громадської безпеки шляхом реалізації превентивних програм протидії злочинності; безпека на дорогах; максимальна доступність поліцейських послуг; відповідність протидії злочинам очікуванням громадян; цифровізація поліцейської діяльності для неупередженості управлінських та процесуальних рішень, підвищення спроможностей кадрового потенціалу поліції та соціального захисту поліцейських.
Керівник поліції Донеччини подякував голові Донецької ОДА, командувачу Об’єднаних сил, керівникам правоохоронних органів, органів влади, міжнародним партнерам і представникам громадських організацій, військовим, які захищають суверенітет на лінії фронту, поліцейським, які залишаються вірними присязі народу України, за реалізацію безпекових проєктів і програм, підтримання правопорядку на території області.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Мої відео