На Донеччині взято під варту чоловіка, який намагався заволодіти 500 000 доларів США

На Донеччині взято під варту чоловіка, який намагався заволодіти 500 000 доларів США
316644 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у замаху на вчинення розбійного нападу (ч. 3 ст. 15,  ч. 4 ст. 187 КК України).

За даними слідства, у червні 2024 року мешканець м. Київ вирішив незаконно заволодіти готівкою підприємця з м. Краматорська. Під час поїздок до міста він дізнався через знайомого про наявність вдома у майбутньої жертви 500 тис. доларів США. Чоловік розробив детальний план, для реалізації якого залучив ще декількох осіб, які у подальшому діяли під контролем правоохоронців.
 
     
 
За задумом організатора нападники, одягнені у камуфльований одяг, зі зброєю у руках мали схопити містянина й посадити в автівку. Після цього, застосувавши силу, відібрати у нього ключі від квартири і коди доступу до сигналізації, сейфу, а також електронного гаманця, де зберігались грошові кошти та криптовалюта. Підозрюваний мав проникнути до оселі й забрати гроші та разом з виконавцями вивезти потерпілого за місто.
 
Здобич планувалось розділити порівну між всіма учасниками злочину.
 
        
 
Попередити вчинення злочину вдалось завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів. Чоловіка викрито та затримано під час спроби вчинити розбійний напад. У ході обшуків в транспортному засобі і помешканні зловмисника виявлено та вилучено стяжки, лопату, мобільний телефон, 1400 доларів США й 6700 грн.
 
На даний час за клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. 
 
Досудове розслідування – СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ «Д» Департаменту захисту національної державності СБ України.
 
Мої відео