Вибухи вогненебезпечних предметів заважають гасінню пожеж на Луганщині

Вибухи вогненебезпечних предметів заважають гасінню пожеж на Луганщині
26501 ПЕРЕГЛЯДІВ

У своєму відеокоментарі на Facebook голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив про те, що боротьбі з пожежею на Луганщині стають на перешкоді вибухи та розриви «якогось боєкомплекту чи розтяжок, мін», через що «працювати там вкрай небезпечно».
Гайдай також розповів, що під час перебування з керівником поліції і головою району, де відбуваються пожежі, поряд з ними «щось підірвалося, за звуком схоже до ВОГа (гранатометний осколковий снаряд)".
Через подібні вибухи вже постраждав працівник ДСНС, двоє військових отримали серйозні опіки.
До того ж, через те, що територія ситуацію зі Сходом України, неможливо використовувати для гасіння пожежі літаки. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонував надати спеціальні літаки, що залітали б вглиб окупованих територій, проте пропозицію не прийняли через небезпеку.
На станцію Луганську також був підігнаний пожежний потяг із двома вагонами та довгим рукавом, через що ситуація менш небезпечна ніж в Лопаскиному та Лобачевому, куди військовим важко дістатися.
«Тому вночі підігнали дві одиниці важкої техніки БАТ-1 і до ранку по колу обробляли територію, щоб зупинити поширення вогню і зробити доступ для іншої техніки для гасіння", - розповів керівник регіону.
Голова Луганської ОДА також повідомив про прибування техніки з Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.
Є одна особа, що загинула, і двоє госпіталізованим у тяжкому стані. Вранці військовим вдалося зупинити 16 пожеж.
Нагадуємо, внаслідок надзвичайної пожежної небезпеки на Луганщині зафіксовано 24 загорання сухої трави на площі близько 1 тис. 200 гектарів.

Мої відео