Роз'яснювальна робота податківців у Черкасах дала результат: майже 100 суб'єктів господарювання зареєструвалися для торгівлі в Інтернеті

Роз'яснювальна робота податківців у Черкасах дала результат: майже 100 суб'єктів господарювання зареєструвалися для торгівлі в Інтернеті
372617 ПЕРЕГЛЯДІВ

Черкаські податківці проводять щоденну роз'яснювальну роботу серед підприємців та громадян із метою інформування їх про податкове законодавство та обов'язки, які покладаються на них.

Так, нещодавно фахівці Управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Черкаській області організували інформаційні зустрічі у торговельних центрах та на ринках міста Черкаси. Під час зустрічей вони детально розповіли про особливості застосування та використання РРО/ПРРО, а також про обов'язковість дотримання вимог чинного законодавства.

Представникам бізнесу нагадали про обов'язок застосування та поновлення з 1 жовтня 2023 року відповідальності за порушення вимог Закону України № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Крім того, фахівці звернули особливу увагу на необхідності реєстрації суб'єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг). Державна реєстрація суб'єктів господарювання є обов'язковою та базовою умовою здійснення усіх видів підприємницької діяльності.

«Закликаємо підприємців відповідально ставитись до виконання своїх обов'язків перед державою і покупцями та наголошуємо на неприпустимості порушення вимог чинного законодавства», – підкреслюють податкові аудитори ГУ ДПС у Черкаській області.

Слід зазначити, із початку року майже 100 суб'єктів господарювання зареєстрували свою діяльність задля здійснення торгівлі у мережі Інтернет. Це стало результатом проведеної роз'яснювальної роботи серед громадськості.

Мої відео