Фінляндія вводить заборону на в'їзд автомобілів з російськими номерами

Фінляндія вводить заборону на в'їзд автомобілів з російськими номерами
365940 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з суботи, 16 березня, Фінляндія перестає допускати автомобілі, зареєстровані в росії, на свою територію без спеціального дозволу. Цю інформацію передає видання Ilta-Sanomat, посилаючись на фінську митну службу.

Тепер кожен автомобіль з російськими номерами, який в'їжджає в Фінляндію, може бути обкладений митом і ПДВ, після чого повинен залишити межі Європейського Союзу.

Проте існують винятки, коли водіям дозволено користуватися автомобілями з російськими номерами. Наприклад, це стосується студентів, які навчаються на денній формі, людей, які працюють за строковим трудовим договором, або громадян ЄС чи Європейської економічної зони, які постійно проживають у російській федерації. Проте їм потрібно підтвердити законність ввезення автомобіля до Фінляндії до введення цієї заборони.

У вересні минулого року Фінляндія прийняла рішення про припинення допуску автомобілів з російськими номерами на свою територію. Крім того, Литва з 11 березня почала конфісковувати автомобілі з російськими номерами, що відповідає вимогам Європейського Союзу щодо переміщення товарів з Росії.

 

Мої відео