Марсель – ПСЖ 2:1. Маліновський приносить Олімпіку перемогу у Ле Класік

Марсель – ПСЖ 2:1. Маліновський приносить Олімпіку перемогу у Ле Класік
399419 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кубок Франції, 1/8 фіналу

Марсель, Велодром

Марсель – ПСЖ 2:1

Голи: Санчес 31 (п), Маліновський 57 – Рамос 45+2


Руслан Маліновський зробив першу гучну заяву у французькому футболі, забивши переможний гол у дербі проти "ПСЖ". Українець приніс "Велодрому" довгоочікувану перемогу над Парижем, на яку ці трибуни терпляче чекали останні 12 років. Таким чином "Марсель" пробивається до чвертьфіналу Кубка Франції.

"Парі Сен-Жермен" до важливого матчу встиг поставити на ноги Серхіо Рамоса та Неймара, але тільки не Кіліана Мбаппе. Його відсутність стала ключем до успіху "Марселя". Ігор Тудор сміливо послав своїх бійців до агресивного пресингу, не боячись залишати простір для малорухливих Мессі та Неймара. Це дозволило буквально задавити столичних зірок у першому таймі, і мати суттєву ігрову перевагу до середини другого тайму – коли у господарів почали закінчуватися сили, а рахунок їх уже влаштовував.

Страшна рубка почалася з перших хвилин. "Провансальці" тиснули буквально всією командою. По ходу тайму центрбек Жиго ліз у відбір на чужій третині поля, Маліновський відбирав м'яч у Неймара у штрафного майданчика Доннаруми. Не менш зухвало поводився "Марсель" і на м'ячі – чого вартий лише воротар Пау Лопес, який піднявся до центрального кола для розіграшу м'яча. "ПСЖ" був шокований – так їх не давила навіть "Бенфіка".

Моменти сипалися один за одним. Париж не знав як реагувати на позиційні ротації господарів, перевантаження флангів та постійний тиск. Колашинац спочатку міг забивати головою з меж воротарської, а потім і гарматним ударом здалеку. Гендузі після кутового бив з метрів 10-ти, Маліновський стріляв з лінії штрафного майданчика, Клосс тікав на рандеву з Джіджі в контратаці, але італієць тягнув усі м'ячі. Париж на старті огризнувся моментом Мендеша, але на цьому все.

Проте якимось дивом Париж пішов на перерву з нічийним рахунком на табло. Взяття воріт з обох боків пройшло завдяки Серхіо Рамосу. На 30-й хвилині Гендузі запустив Ундера праворуч. Турок встиг прокинути м'яч повз Рамоса, а потім торкнутися м'яча у штрафному майданчику перед тим, як іспанський ветеран його зніс. Пробив Доннарумму з точки Алексіс Санчес. У компенсований час ПСЖ провів рідкісну атаку, заробив кутовий, а звідти Рамос виправив свою помилку ідеальним ударом головою.

На старті другого тайму на секунду здалося, що "Парі Сен-Жермен" зараз перехопить ініціативу. Париж нарешті почав рухатися, з'явилися стіночки, передачі на третього. Пресинг "Марселя" виявився пробивним. Підсвітили зміну ігрового сценарію та ранні картки Гендузі та Мбемба. Але вже за кілька хвилин господарі адаптувалися, і знову почали тероризувати Париж. Повернулися ті ж безперервні штурми воріт Доннарумми, і нарешті зумів блиснути наш герой.

"Марсель" зухвало атакував правим флангом, де всі 90 хвилин вбиваче взаємодіяли Ундер і Клос, м'яч дійшов до Алексіса у штрафному майданчику. Удар чилійця Маркіньос встиг заблокувати, але на добивання Маліновського ніхто не зустрічав. Українець в один дотик розрядив свою гармату у верхній кут, і "Марсель" знову повів.

Оволодівши перевагою, господарі поступово здали ініціативу і останні 20 хвилин відверто відбивалися біля своїх воріт. Інша справа, що відповідної техніки для штурму у відповідь у гостей у розпорядженні не було. Свіжі Екітіке та Емрі-Заїр додали команді в динаміці, але деякі моменти з'являлися лише після індивідуальних спалахів Нея та Мессі.

Свого нападника Париж знайшов лише у компенсований час. Ним виявився Серхіо Рамос. Але легенда "Реала" спочатку не зумів замкнути довге закидання Мессі, а потім опинився в невеликому офсайді, коли добивав м'яч у порожні ворота після влучання в перекладину від Мендеша. 2:1. Маліновський знімає прокляття "Велодрома".


Марсель: Пау Лопес – Мбемба, Жиго, Ронж’є – Клос, Верету, Гендузі, Колашинац (Каборе, 63) – Ундер (Унаї, 85), Маліновський – Алексіс Санчес (Вітінья, 90)

ПСЖ: Доннарумма – Хакімі, Маркіньос, Рамос, Мендеш – Данілу (Заїр-Емрі, 63) – Вітінья (Екітіке, 63), Верратті (Солер, 76), Руїс – Неймар, Мессі

Попередження: Гендузі 48, Мбемба 49 – Мендеш 64

Джерело

Теги: Марсель – ПСЖ,Марсель,ПСЖ,Санчес, Маліновський, Рамос,Рамос Вікіпедія,Маліновський,Маліновський Вікіпедія,Руслан Маліновський Вікіпедія,Руслан Маліновський,Велодром,Кубок Франції,Парі Сен-Жермен,Серхіо Рамос,Кіліан Мбаппе Вікіпедія, Мбаппе,Мбаппе Вікіпедія,Ігор Тудор,Тудор, Мессі,Ліонель Мессі,Ліонель Мессі Вікіпедія,Мессі Вікіпедія,Неймар ,Неймар Вікіпедія,Пау Лопес,Бенфіка,Колашинац ,Футбол,Новости, новости футбола,Новини, новини футболу,Спорт, новости спорта, новини спорту, Спортивные новости, Спортивні новини,Серхіо Рамос Вікіпедія
Автор: admin.sportcomua
Мої відео