У закладах освіти створять заняття з медіаграмотності

У закладах освіти створять заняття з медіаграмотності
170376 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Згідно з рішенням, міністерства культури та міністерства інформаційної політики, у загальноосвітніх закладах освіти введуть обов’язкові заняття з медіаграмотності. Про це повідомив міністр інформполітики та культури Олександр Ткаченко під час брифінгу на тему: «Роль засобів масової інформації в інформаційній протидії Російській Федерації».

 

Міністр повідомив, що зараз лише у десяти відсотків освітніх закладів є курси з медіаграмотності. Як повідомив депутат, це дуже низька цифра і потрібно терміново змінювати статистику. Курси охоплюватимуть різні категорії населення. Проходити навчання зможуть: дошкільнята, школярі, вчителі, персонал закладів навчання та батьки учнів. Олександр Ткаченко додав, що заняття з медіаграмотності мають стати звичкою, яку варто виховувати змалечку. Політики порівняв нововведені курси зі звичкою щоранку чистити зуби. Аргументувавши це тим, що перевіряти інформацію так само легко, як чистити ротову порожнину.

 

Курси планують ввести уже цього року. Діятимуть вони, швидше за все, на безоплатній основі. У шкільній програмі для учнів курси будуть, як додаткове заняття – гурток. Додаткову інформацію щодо занять можна отримати на сайті Міністерства культури та інформаційної політики у розділі «Фільтр». Там є список необхідних літературних джерел, а також інформація щодо підручників, які використовують у школах, університетах та дитячих садочках.

Мої відео