Студенти-журналісти зустрілися із випусковою редакторкою сайтів «Полтавська хвиля» та «Сіль.Медіа»

Студенти-журналісти зустрілися із випусковою редакторкою сайтів «Полтавська хвиля» та «Сіль.Медіа»
430640 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 вересня 2023 р. студенти-журналісти факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка зустрілися із випусковою редакторкою сайтів «Полтавська хвиля» та «Сіль.Медіа» Катериною Ткаченко.

Катерина Сергіївна розповіла студентам про інформаційну політику видань, специфіку формування контенту, роботу із новинами та довгочитами як актуальним форматом. Окремо редакторка зупинилася на укладанні контент-плану видань та підготовці матеріалів до публікації: інформаційні приводи, збір фактажу, співпраця зі спікерами й експертами, робота графічного дизайнера, адаптація матеріалів до різних інформаційних майданчиків.

Катерина Ткаченко – випускниця факультету філології та журналістики; спікерка розповіла студентам про свій шлях у професію, на прикладах із роботи видань аналізувала успішні і не дуже кейси, ділилася, з якими викликами доводиться мати справу як редакції у цілому, так і журналістам.

Студенти охоче брали участь у розмові, ставили запитання, на які отримали вичерпні і ґрунтовні відповіді. Редакторка порадила молоді бути впевненими, вірити у себе і свої сили, пам’ятати, що професія журналіста – це про служіння суспільству і його інтересам.

Інтернет-видання «Полтавська хвиля» та «Сіль.Медіа» – постійні партнери кафедри журналістики. На базі цих видань студенти проходять навчальні і виробничі практики, стажування, під керівництвом журналістів і редакторів виконують творчі завдання і працюють над медіапроєктами.

Керівник холдингу «Сіль.медіа», головний редактор сайтів «Сіль» та «Полтавська хвиля» Віталій Улибін і випускова редакторкою сайтів «Полтавська хвиля» та «Сіль.Медіа» Катерина Ткаченко – стейкголдери кафедри журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Нагадаємо, громадські організації «Інститут масової інформації» та «Детектор медіа» за підтримки міжнародної організації Internews створили мапу рекомендованих медіа в Україні. Серед п’яти рекомендованих інтернет-видань Полтавщини – «Сіль» та «Полтавська хвиля». 

Мої відео