Землетрус на Дніпропетровщині

Землетрус на Дніпропетровщині
141624 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 21 січня, на Дніпропетровщині у місті Кривий Ріг було зафіксовано землетрус. Такі дані було оголошено Головним центром соціального контролю, де епіцентром, як повідомляє Depo.Дніпро, став Покровський район міста, але, за словами очевидців, схожі поштовхи відбувалися і в Саксаганському районі.

Легкі коливання було зафіксовано о 06:17:15 за міським та столичним часом. Джерелом землетрусу, магнітудою 3,3 бали за шкалою Ріхтера, зареєстровано на глибині 5 км під містом, що й зм’якшило відчуття на поверхні. Здебільшого, на подію відреагували тварини та жителі багатоповерхівок, особливо крайніх поверхів.

«За класифікацією, даний землетрус можна віднести до відчутних. Поштовхи та коливання, що відбулися проявилися для небагатьох людей, зокрема тих, хто знаходився в приміщенні чи під відкритим небом. Поштовхи подібні тим, що утворюються легкою вантажівкою, рух якої змушую коливатися легкі предмети, такі як посуд, світильники та підвісні речі» – йшлося у повідомлені.

          За даними центру контролю, це не перші прояви землетрусу на території Дніпропетровщини і не найсильніші. Найпотужніші, серед зафіксованих, було зареєстровано 29 липня 2017 та 23 червня 2013 років з магнітудами 4,1 і 4,5 відповідно. 

Мої відео