Луцький спирто-горілчаний завод злив "брагу" у каналізацію

Луцький спирто-горілчаний завод злив "брагу" у каналізацію
363292 ПЕРЕГЛЯДІВ

Луцький спирто-горілчаний завод здійснив слив своїх відходів, через що рівень токсичних речовин збільшився у 10 разів.

Вперше, дана інформація з’явилася під час наради у Луцькій міській раді.

За словами голови міста, зливання неочищених відходів у стоки каналізації було зафіксовано працівниками Луцькводоканалу.

За словами мера,  факт зливу підтверджує, що місцеві підприємства дозволяють собі не дотримуватися правил приймання стічних вод.

На зафіксованому місці скидання взяли проби для експертизи. За попередньою інформацією у відібраній воді виявили перевищення обсягів хімічного споживання кисню, який потрібний для того, щоб окислювати хімічним способом органічні та мінеральні речовини, які потрапили у воду.

Як зазначають робітники комунальної служби, норма кисню - 685  мг на літр води, у той час, як у ввібраній воді показник кисню становить 7000 мг, тобто під час проб було зафіксовано перевищення у більш ніж 10 разів.

Наразі, голова міста звернувся до керівництва "Луцькводоканалу", з проханням провести роботу зі спирто-горілчаним заводом, за його словами, якщо підприємств продовжуватиме скидання, то він дасть поручення розпочати ремонтні роботи водопровідної мережі на в'їзді в підприємство. Навіть якщо там цих мереж немає. Викопати траншею й огородити бетонними блоками, і жоден автомобіль на їхню територію не заїде

Мої відео