"Податковий майдан": події в Києві

"Податковий майдан": події в Києві
56869 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 4 грудня 2020 року перед будівлею Верховної Ради на вулиці Грушевського о 9:00 ранку почався мітинг, в складі якого понад три тисячі учасників, не звертаючи увагу на пандемічну ситуацію в країні та світі.

Протестувальники вимагають від урядів переглянути наступні рішення:

·       Скасування щодо обмежень будь-якого розміру бізнес;

·       Податкові пільги та допомога бізнесу, який добряче постраждав під час карантину;

·       Скасування про обов’язковий касовий апарат по всій Україні до 2022 року;

Відомо, що сам протест почався ще у вівторок, 1 грудня під стінами Ради, але замість реагування на натовп уряд почав встановлювати новорічний каток на зимні свята поряд з самими людьми.

Учасники події заблокували повністю вулиці Грушевського та Шовковична, від Кріпосного провулка до площі, виїзд на Інститутську також неможливий для пересування транспортних засобів.

Сьогодні сталася бійка з працівниками поліції та мітингувальниками через те, що жителю міста здалося, що серед громадян стояли нардепи з партії «Слуга народу», в якому люди впізнали нардепа Миколу Тищенка. на чоловіка напали та нанесли йому тілесні ушкодження середнього характеру.

Люди заблокували рух транспорту та знесли огорожу, щоб потрапити всередину. Силовики одразу почали розштовхувати людей та реагувати на протест. Вони зробили для мінімального руху депутатів живий коридор, щоб ті могли пересуватися та хоч якось взаємодіяти з жителями.

На демонстрацію в Київ з’їхалися ФОПи (фізична особа підприємець) всієї України.

Акцію «SaveФОП» організовували «Союз захисту підприємств», які також виступають проти складної системи накладення аналогів на середній та малий бізнес.

Серед плакатів учасників можна побачити різні надписи «Касові апарати на вила, або ярмаркам могила!» та «Врятуйте мікробізнес!»

Теги: Верховна Рада,мітинг,протест,налоги
Мої відео