Євросоюз дозволив ринкову авторизацію вакцини Moderna

Євросоюз дозволив ринкову авторизацію вакцини Moderna
150656 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейська медична агенція (ЄМА) рекомендує надати умовний дозвіл на продаж вакцини COVID-19 Moderna для профілактики захворювання серед населення 18+ років. Це вже друга вакцина проти коронавіруса від цієї організації.

Цю інформацію можна знайти на сайті ЕМА.

«Комітет з лікарських засобів для людини (CHMP) EMA детально оцінив дані про якість, безпеку та ефективність вакцини та рекомендує консенсусом офіційне умовне дозвіл на продаж, яке видається Європейською комісією. Це забезпечить громадянам ЄС, що вакцина відповідає стандартам ЄС, і вводить гарантії, засоби контролю та зобов’язання для підтримки загальноєвропейських кампаній вакцинації», - сповіщають вони.

Ця вакцина – вже другий спосіб боротьби з тією складною ситуацією в світі, що склалася.

«Це свідчить про зусилля та відданість усіх зацікавлених сторін тим, що ми маємо цю другу позитивну рекомендацію щодо вакцини лише за рік з моменту проголошення ВООЗ пандемії», - сказав Емер Кук, виконавчий директор EMA.

Масштабні клінічні випробування вже встигли показати, що вакцина безпечна і ефективна для повнолітніх людей. У випробуваннях брало участь близько 30 000 людей, частині з яких вводили ліки, а частині – фіктивні ін’єкції, тобто піддослідні не знали, що насправді їм ввели. Ефективною вакцина виявилася до 28 000 осіб у віці від 18 до 94 років - зменшилася кількості симптоматичних випадків COVID-19 на 94,1%.

«Випробування також продемонструвало ефективність 90,9% для учасників із ризиком важкого перебігу COVID-19, включаючи хворих із хронічними захворюваннями легенів, серцевими захворюваннями, ожирінням, захворюваннями печінки, діабетом або ВІЛ-інфекцією. Висока ефективність також зберігалася серед гендерних, расових та етнічних груп», - повідомила асоціація.

Більше даних профільного медичного спрямування про вакцину та про клінічні випробування можна дізнатися на офіційному сайті ЄМА за посиланням.

Автор: News Ukraine
Мої відео