Працівник медичного закладу, з вини якого травмувався колега, постане перед судом

Працівник медичного закладу, з вини якого травмувався колега, постане перед судом
11872 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Костянтинівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно працівника державної установи за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого (ч. 1 ст. 272 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 3 лютого 2020 року електромонтер медичної установи, розташованої у м. Костянтинівці, неналежним чином встановив риштування для демонтажу електроприладу із зовнішньої стіни будівлі.

У подальшому чоловік не втримав руками драбину, що стояла на хиткому риштуванні, що призвело до травмування інженера, який проводив демонтажні роботи. Внаслідок падіння з висоти близько 5 м потерпілий отримав тупу травму черевної порожнини, розрив нирки та закритий перелом ребра.

За висновками експертів, травмування працівника сталося в результаті порушення електромонтером нормативно-правових актів з охорони праці.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Мої відео