40 % черкащан, які не мають роботу, мають диплом про завершення вищої освіти!

40 % черкащан, які не мають роботу, мають диплом про завершення вищої освіти!
20870 ПЕРЕГЛЯДІВ

1 лютого 2021 року обласна служба зайнятості передала звіт про те, скільки безробітних наразі є на Черкащині. За їхніми даними 44,3 тисячі громадян користувались послугами служби на початку цього місяця. 24,5 тисячі з них є безробітними, а це, як виявилось на 21,5% більше, ніж минулого року в цей самий час. Звісно, це пов’язано із тим, що наразі велика кількість закладів не може працювати в повну силу.

Для того, щоб якось покращити сучасну ситуацію в службі зайнятості провели навчання для 13 осіб. 281 особу вже встигли залучити до громадських робіт, таких як прибирання територій, впорядкування місць поховань, супровід людей з інвалідністю по зору, допомога сім’ям учасників АТО/ООС, роботи на об’єктах соціальної сфери, відбудова історичних пам’яток.

За статистичними даними безробітних жінок зараз більше, ніж чоловіків. Проте різниця між цими показниками лише в 1,2%. Що ж стосується освіти, то 41,5% безробітних мають завершену вищу освіту. 42,1 мають професійно-технічну освіту та лише 16,4% закінчили тільки школу. Тож наразі держава намагається якось вирішити це питання для того, щоб можна було надати роботу всім. Але найбільшою проблемою залишається пандемія, через що запустити країну на повну потужність поки неможливо.


Автор: redactor.newsukraine
Мої відео