Інформаційне агентство : Влада зберегла рішення, запропоноване громадськістю, про гармонізацію акцизів на ТВЕН до рівня сигарет

Інформаційне агентство : Влада зберегла рішення, запропоноване громадськістю, про гармонізацію акцизів на ТВЕН до рівня сигарет
411216 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перша гарна звістка нового політичного сезону - рішення на користь громадського здоров'я та державних інтересів від Комітету ВР з питань фінансів податкової та митної політики під керівництвом Данила Гетманцева.

Під час ">засідання Комітету 7 вересня депутати відхилили поправки  № 55 та №64 до законопроекту про поштові пересилки №4278, які передбачали зниження на 30% акцизів на тютюнові вироби для електричного нагрівання (ТВЕН), які використовуються з електронними пристроями, наприклад“айкос, гло.

Таким чином влада відкинула ідею зниження акцизів на ТВЕН та зберегла ефективне рішення запропоноване громадськістю про гармонізацію акцизів на ТВЕН та сигарили до рівня сигарет.

Нагадуємо, що за наслідком гармонізації акцизів на ТВЕН з 1 січня 2021 року  Держбюджет лише за перше півріччя 2021 року отримав 5,2 млрд грн і уже перевиконав річний план, а усі наступні місяці 2021 року - це будуть додаткові  понадпланові надходження до   Держбюджету.

 Це доводить ефективність збільшення акцизних ставок на тютюнові вироби. Слід зазначити, що за прогнозами експертів у період 2021-2025 рр. Україна поповнить дохідну частину свого бюджету на додаткові 83 млрд грн саме завдяки акцизам на тютюнові вироби. А це майже 1/20 всього Державного бюджету України.       

Саме справа акцизів на тютюнові вироби доводить, що тютюнова індустрія вкотре намагалася ввести в оману народних депутатів, Уряд та суспільство надаючи некоректну інформацію. Єдина ціль діяльності тютюнових компаній в Україні це отримання надприбутків шляхом мінімізації податкових платежів та продажу громадянам  тютюнової продукції, яка як було однозначно доведено завдає катастрофічної шкоди здоров'ю людей та призводить до передчасної смерті. Для України це 85 тисяч передчасних смертей щороку від хвороб спричинених вживанням тютюнових виробів

Центр демократії та верховенства права, Центр громадянського представництва “Життя” та Всеукраїнська кампаніяМолодь вільна від куріннявітає рішення Комітету фінансів, адже підвищення акцизів на тютюнові вироби є доведеними ефективними кроками на шляху до зниження рівня куріння в Україні!

Висловлюємо підтримку  Голові Комітету Д. Гетманцеву за лідерство в ухваленні ефективної акцизної політики на тютюнові вироби в інтересах суспільства та народному депутату Л. Булах, якій вдалося переконати колег захистити досягнутий результат заради здоров’я дітей та молоді в Україні.

Громадськість позитивно сприймає  будь-яке рішення щодо невідворотного підвищення акцизів та сподівається на подальші кроки у посиленні антитютюнового законодавства.

Закликаємо народних депутатів якомога швидше ухвалити комплексний антитютюновий законопроект №4358 у другому читанні та імплементувати в Україні передові стандарти РКБТ ВООЗ та Директиви ЄС 2014/40 задля зменшення поширення вживання тютюну в Україні, особливо серед дітей та молоді.

Теги: ТВЕН, Гетманцев,Лада Булах,4358,правка Арахамії
Мої відео