Міжнародна банда «чорних фармацевтів» продавала фальшиві ліки онкохворим українцям

Міжнародна банда «чорних фармацевтів» продавала фальшиві ліки онкохворим українцям
180693 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Міжнародна банда, яка з 2016 року діяла в Україні продавала підроблені ліки онкохворим. Зловмисники замінювали життєвонеобхідні препарати на крейду, парацетамол і лідокаїн. Люди, що боролися з злоякісними утвореннями платили тисячі доларів за фальшиві ліки та навіть не підозрювали, що замість онкоімунологічних препаратів приймають звичайну крейду.

 

В Україні заарештували сімейну пару Олену Громову та Павла Бондаренка. Подружжя підозрюють у зв’язку із міжнародною бандою «чорних фармацевтів», які протягом багатьох років займаються підробкою дорогих медичних препаратів. Перше судове засідання уже відбулося у місті Києві у Дніпровському суді. Правоохоронці підрахували приблизну вартість підроблених медикаментів і оцінюють загальний оборот товарів в п'ятнадцять мільйонів доларів. Зловмисники виготовляли так звані «ліки» у власній квартирі. Пара закуповувала флакони, розчини та великі партії крейди. Також друкували відповідні упаковки та інструкції до препаратів. Проте, суд не може висловити жодної претензії поліграфічній компанії, яка займалась друкуванням усіх цих компонентів. Хоч друкарня і виступає, як спільник фальшивих фармацевтів, але через те, що в Україні вільний друк і замовляють все що завгодно, то навіть у разі такого міжнародного скандалу, печатний цех вважається повністю виправданим.

 

Через те, що більшість онкоімунулогічних препаратів не входять до державних закупівель, пацієнтам онкологічних відділень доводиться замовляти їх самостійно. Вартість одно із найдешевших «Кейтруда» становить кілька тисяч доларів. Фальшиві фармацевти на сайті запропонували дешевшу ціну. Не настільки дешеву, щоб одразу запідозрити підробку, але для людей, яким не вистачає коштів на ліки сума була прийнятна.  Багато онкохворих українців роками закуповували медикаменти у зловмисників та платили за них тисячі доларів. Більшість жертв афери найімовірніше, померла.

 

Наступне засідання щодо справи «чорних фармацевтів» відбудеться одинадцятого лютого. Суд, на даному етапі розслідування, передбачає аферистам вирок у вигляді довічного ув’язнення, адже мова йде не просто про створення фальшивих медичних препаратів, а про масове винищення людей.

Мої відео