Гостьова лекція доцентки кафедри психології Марини Тесленко для викладачів Полтавського базового медичного фахового коледжу

Гостьова лекція доцентки кафедри психології Марини Тесленко для викладачів Полтавського базового медичного фахового коледжу
205587 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 січня 2024 р. доцентка кафедри психології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Тесленко провела гостьову лекцію «Правила безпеки та техніки травмо-інформаційної комунікації під час воєнних дій» для викладачів Полтавського базового медичного фахового коледжу.

Під час заходу учасники оволодівали методами ефективної комунікації і доцільної поведінки у спілкуванні з військовими та ветеранами, які мають досвід війни. Також формували і комунікативні навички спілкування з «різноналаштованими» цивільними. Також збагачували власний ресурс емоційної саморегуляції.

Особливий інтерес у слухачів викликала тренінгова частина лекції, де розв’язувалися практичні питання: «Загальні правила спілкування з людиною у стресі чи травмі» та «Невдалі стратегії спілкування з людиною у стресі чи травмі».

Цінним виявився і озвучений перелік місць, куди можна звернутися цивільним та військовим за психологічною, медичною та фізичною реабілітацією коштом держави.

Такі гостьові лекції з елементами тренінгу, на думку Марини Миколаївни, дають можливість викладачам за короткий час у цікавій формі підвищувати свою психолого-соціальну компетентність. Більше з тим, вони є важливою складовою підвищення кваліфікації викладачів закладів медичної освіти.

Викладачі Полтавського базового медичного фахового коледжу дякували шановній колезі Марині Тесленко за цікавий і корисний просвітницький захід, зокрема – за вагомий внесок у збереження їхнього ментального здоров’я!

 

Мої відео