МАГАТЕ завершило місію з оцінки ядерної безпеки Швейцарії

МАГАТЕ завершило місію з оцінки ядерної безпеки Швейцарії
3021 ПЕРЕГЛЯДІВ

Швейцарія прагне підтримувати та зміцнювати свою нормативну базу в галузі ядерної та радіаційної безпеки, уклала група експертів Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Група експертів Комплексної служби з розгляду питань регулювання (IRRS) заявила, що ключовим завданням для країни є збереження та створення нових компетенцій у галузі безпеки на майбутнє шляхом оцінки передбачуваних прогалин у знаннях та визначення дій, необхідних для їх усунення.

У ході місії 18-29 жовтня група з 20 осіб, що складається з 17 старших експертів із регулювання з 15 країн, а також 3 співробітників МАГАТЕ, перевірила об'єкти та види діяльності, регульовані ENSI. До них входили чотири діючі енергетичні реактори, один діючий дослідний реактор і національне тимчасове сховище радіоактивних відходів.

 

Під час перевірки безпеки було розглянуто такі види діяльності, як аварійна готовність та реагування, транспортування, виведення з експлуатації, контроль професійного опромінення, моніторинг довкілля та опромінення населення, а також взаємодія безпеки з ядерною безпекою. Команда IRRS також розглянула процес ліцензування та нормативні керівні принципи для поточних планів будівництва глибоководного сховища геологічних відходів. Місія також використала можливість обмінятися інформацією про національні регулятивні наслідки пандемії COVID-19. МАГАТЕ зазначило високо розвинений рівень атомної енергетики Швейцарії.

Мої відео