Кандидат у канцлери Німеччини Олаф Шольц зустрівся з учасниками голодування по боротьбі зі зміною клімату

Кандидат у канцлери Німеччини Олаф Шольц зустрівся з учасниками голодування по боротьбі зі зміною клімату
5124 ПЕРЕГЛЯДІВ

Можливий майбутній канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрівся з двома кліматичними активістами, які влаштували голодування, вимагаючи радикальнішої кліматичної політики. Пара припинила свою акцію після передвиборної обіцянки Шольця.

Олаф Шольц у п'ятницю зустрівся з кліматичними активістами Леа Бонасера ​​та Хеннінгом Ешке. На зустрічі із Шольцем у Берліні Єшке пригрозив кампанією громадянської непокори, якщо уряд не зробить кроків щодо припинення харчових відходів, а також не проведе радикальної реформи сільського господарства до 2030 року.

"Ми заведемо федеративну республіку в глухий кут", - сказав Єшке, звинувативши Шольца в ігноруванні катастрофічних наслідків підвищення глобальної температури.

"Ні в кого немає плану, як вивести нас із цієї катастрофи", - сказав Єшке.

Шольц заперечив, що має план, і звинуватив протестувальників у "фаталістичному відношенні". Він вказав на стратегію, згідно з якою енергопостачання та промисловість мають стати вуглецево-нейтральними до 2045 року, додавши, що навіть це буде непросто.

"Ми повинні докласти реальних зусиль", - сказав Шольц, закликавши протестувальників не просто описувати небезпеки, а висувати більш конкретні пропозиції щодо боротьби з кризою.

 

Він відкинув звинувачення у тому, що політики не сприймають цю проблему всерйоз. "Я став демократичним політиком, бо хочу щось змінити", - сказав він.

Мої відео