Африканський союз планує придбати вакцини Moderna з великою знижкою: по 7 доларів за штуку

Африканський союз планує придбати вакцини Moderna з великою знижкою: по 7 доларів за штуку
320275 ПЕРЕГЛЯДІВ

Компанія Moderna Inc запропонувала продати свої вакцини COVID-19 Африканському союзу по 7 доларів за укол, заявив у п’ятницю голова Африканського центру з контролю за захворюваннями Джон Нкенгасонг, що вдвічі нижча за ціну, сплачену Сполученими Штатами на початку року.

Це також суттєва знижка порівняно з тим, на що цього року погодилися інші покупці, наприклад, Європейський Союз, що є частиною ширшої тенденції, коли виробники ліків продають ліки за нижчими цінами для країн з низьким рівнем доходу.

"Я радий повідомити, що доза вакцини Moderna буде коштувати $7. Це те, що нам пропонують", - сказав Нкенгасонг на щотижневому віртуальному брифінгу для ЗМІ.

Раніше цього року компанія Moderna заявила, що її угоди за межами США укладалися за ціною від 22 до 37 доларів за дозу. Оскільки ці угоди не включали країни з низьким рівнем доходу, це перше уявлення, які ціни компанія Moderna готова встановити для бідних країн.

Нкенгасонг сказав, що немає жодних сумнівів у тому, що четверта хвиля пандемії прийде до Африки, де лише 6% населення, яке підлягає вакцинації, пройшли повну вакцинацію.

 

На сьогоднішній день в Африці зареєстровано 8,5 мільйонів випадків захворювання та 220 000 смертей, сказав Нкенгасонг.

Мої відео