ОПЕК зосереджена на стабільній пропозиції нафти, а не на цінах, коментує міністр нафти Іраку

ОПЕК зосереджена на стабільній пропозиції нафти, а не на цінах, коментує міністр нафти Іраку
13496 ПЕРЕГЛЯДІВ

ОПЕК+ зосереджена на забезпеченні стабільного постачання нафти на світові ринки і не орієнтується на конкретну ціну, заявив у четвер міністр нафти Іраку Іхсан Абдул Джаббар.

Організація країн експортерів нафти (ОПЕК) націлена на щомісячне збільшення видобутку на 400 000 барелів на день, а у першому кварталі перегляне темпи збільшення видобутку, сказав міністр на прес-брифінгу у Багдаді.

Коментарі Джаббара прозвучали на тлі стурбованості тим, що Організація країн-експортерів нафти та її союзники не виконують своїх зобов'язань щодо щомісячного збільшення видобутку, а деякі країни, такі як Ангола та Нігерія, насилу виконують поставлені завдання. Країни-споживачі, включаючи США та Індію, закликали групу збільшити обсяги видобутку, щоб знизити ціни, які цього року зросли майже на 60%.

"Політика ОПЕК не спрямована на зниження чи підвищення цін", - сказав Джаббар журналістам. "Швидше, йдеться про досягнення стабільності у постачанні енергоносіїв. Мета ОПЕК - не допустити обвалу цін. Немає мети досягти певної ціни".

 

ОПЕК+ відновлює виробництво, зупинене минулого року, коли криза, спричинена коронавірусом, знищила попит. Однак альянс відновлює постачання лише поступово, стверджуючи, що необхідно виявляти обережність, оскільки ризики для світового споживання зберігаються.

Мої відео