Нові родини Полтавщини, Сумщини та Чернігівщини: скільки пар об’єднали долі в 2021 році?

Нові родини Полтавщини, Сумщини та Чернігівщини: скільки пар об’єднали долі в 2021 році?
403125 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом 2021 року в особистому житті чималої кількості мешканців Полтавської, Сумської та Чернігівської областей відбулися суттєві зміни. Закохані завдяки наміру засвідчити свої стосунки поповнили Державний реєстр актів цивільного стану новими відомостями про їхні родини.

 

Торік у зазначених регіонах сімейні стосунки зареєстрували понад 16 тисяч пар, що майже на 4 тисячі шлюбів більше, ніж у 2020 році. Зокрема на Полтавщині відбулося 7 тисяч шлюбних церемоній, на Сумщині – близько 5 тисяч та більше як 4 тисячі весіль – на Чернігівщині.

 

Варто зазначити, що нерідко майбутні подружжя користувалися послугою «Шлюб за добу» – зручним сервісом, який дозволяє громадянам офіційно засвідчити стосунки протягом  24 годин з моменту подачі заяви на державну реєстрацію шлюбу.

За словами очільниці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини СВИСТУН, зекономити час на очікуванні процедури реєстрації стосунків у 2021 році зголосилися понад 2 тисячі пар молодят, скориставшись сервісом Мін’юсту «Шлюб за добу». У тому числі понад 700 охочих пар поєднали свої долі на Полтавщині, більше 800 – на Сумщині та понад 600 закоханих пар – на Чернігівщині.

 

Детально ознайомитися з інформацією про проєкт, можна за посиланням – https://www.sumyjust.gov.ua/shlyub-za-dobu/.

Мої відео