Чому зі 115 окремої механізованої бригади ЗСУ "втекли" військові: правда від перших осіб

Чому зі 115 окремої механізованої бригади ЗСУ "втекли" військові: правда від перших осіб
502079 ПЕРЕГЛЯДІВ

У травні 2022 року українські сайти та ЗМІ приголомшила новина, яка швидко перейшла до російських пропагандистів зовсім з іншими акцентами. Бійці 115-ї бригади ЗСУ третього батальйону дев’ятої роти нібито повним складом залишили свій батальйон та втекли з небезпечного Сєверодонецька, який вони мали захищати. Виявилося, що реальність зовсім інша, коли решта військових, що залишилися на позиціях, записали власне відеозвернення, у якому детально розповіли, як було насправді.

Як свій вчинок пояснили "військові-втікачі" 115 окремої механізованої бригади?

Після того, як стало відомо що частина військовослужбовців зі 115-ї бригади відмовилася виконувати накази у Сєвєродонецьку та пішла зі своїх позицій, закономірно, що вони були визнані зрадниками. Для того, щоб пояснити цей вчинок, бійці записали відео, у якому розповіли про погані умови служби. Про це заявили самі військові, записавши нове відео. На кадрах вони кажуть, що відправлено до СІЗО номера шість. Ще раніше військовослужбовці 3-го батальйону 115 бригади збунтувалися і записали відео, адресоване президенту України та головному комітету ЗСУ. Вони заявили, що відмовляються виконувати бойові завдання через відсутність підкріплення. Також ще однією з причин бійці називали некомпетентність свого командування.

Що сталося у 115 окремій механізованій бригаді: звернення військових

Варто сказати, що війна проти України ведеться не тільки в боях за населені пункти, а ще й в інформаційному просторі і розпочалась вона задовго до повномасштабного вторгнення. Тільки для просування своєї точки зору в інформпросторі Україні росія виділяла близько 300 млн. доларів щорічно. Тому проплачені українські журналісти, пропагандисти самої РФії у цій ситуації, як завжди, багато чого недоговорюють або перекручують факти. Насправді залишили свої позиції не всі військові, а лише частина. Зробили вони це без дозволів командування, підвівши та наразивши на небезпеку побратимів поруч. Для того, щоб відновити справедливість, бійці бригади, які продовжують захищати визначені їм рубежі, записали власне відео. У ньому розповіли, чому ця історія відносно відсутності озброєння та поганого командування є неправдою, та що відбулося насправді.

Військові 115-ї бригади разом зі своїм командиром повідомили, що відео, у якому йшлося щодо недостатнього забезпечення бійців усім необхіднім для проведення військових дій, є неправдивим. Бригада постійно отримує озброєння, є у них навіть Джавеліни та інше озброєння від західних партнерів. У необхідній кількості вони мають засоби захисту, одяг та повноцінне харчування. Жодних нарікань на непрофесійне чи недбале командування у військових, судячи з записаного відео, немає.

Говорячи про військових, які фактично дезертували, посилаючись на погане командування та дефіцит озброєння, бійці висловили дуже критичну думку. Ще до того як втекти і без суттєвих причин покинути свої позиції, залишивши 56 побратимів в оточенні, ці військові були помічені у недбалому ставленні до своїх обов’язків. Ще перед втечею військові-дезертири отримали завдання: їм дали два тижні, щоб укріпити свої бліндажі, а отже власну безпеку, надали всі необхідні матеріали та інструменти. Однак завдання виконане не було, через що також вони створили небезпечну ситуацію для своїх побратимів. 

За словами наших захисників зі 115 бригади, ті, хто втекли, з самого моменту мобілізації не розуміли, наскільки серйозною є служба в армії та що таке війна не в телевізорі, а на власні очі, тому поводили себе так, ніби приїхали на курорт. Більшість з тих молодих людей не були військовими раніше, а багато з добровольців не усвідомлюють всіх військових реалій, доки не опиняться на фронті. Тому, зрозумівши, які є загрози і небезпеки, вони просто втекли. Це їх не виправдовує, адже такі військові все одно повинні вважатися дезертирами. Важливим повідомленням від 115-ї бригади є те, що решта її бійців залишається на позиціях. 

 

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу
Мої відео