ОБГОВОРИЛИ БЕЗПЕКОВУ СИТУАЦІЮ НА КОРДОНІ З БІЛОРУССЮ

ОБГОВОРИЛИ БЕЗПЕКОВУ СИТУАЦІЮ НА КОРДОНІ З БІЛОРУССЮ
419347 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
За ініціативи польської сторони, командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв провів телефонну розмову з Командувачем Оперативного командування видів Збройних Сил Республіки Польща генерал-лейтенантом Томашем Піотровські.
Зокрема, сторони обговорили безпекову ситуацію на українсько-білоруському кордоні, у зв’язку з «раптовою перевіркою» бойової готовності збройних сил республіки білорусь.
Під час розмови генерал-лейтенант Томаш Піотровські висловив стурбованість стосовно заяви військового керівництва білоруської армії про висунення військ у визначені райони, проведення інженерного обладнання, організацію охорони й оборони тощо.
Зі свого боку, генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував польського колегу про можливі сценарії розвитку подій у найближчій перспективі, а також розповів про покладені завдання на українських військовослужбовців, які щоденно стоять на захисті кордону.
В цьому контексті він звернув увагу на необхідності обміну оперативною інформацією та координації спільних дій.
Своєю чергою генерал-лейтенант Томаш Піотровські запевнив у повній політичній підтримці та наданні всебічної допомоги Україні від польської сторони.
По завершенню розмови генерал-лейтенант Сергій Наєв вкотре наголосив на тому, що ситуація на кордоні з білоруссю залишається стабільною й контрольованою, Сили оборони України продовжують здійснювати посилені заходи безпеки з метою швидкого реагування на зростання будь-якої загрози.
Разом переможемо!
Відділ зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України

 

Мої відео