Війна буде тривати довго, бо так хоче Зеленський. Пожежа в одному з Пунктів незламності та великі втрати на фронті. Що поширювала російська пропаганда цього тижня

Війна буде тривати довго, бо так хоче Зеленський. Пожежа в одному з Пунктів незламності та великі втрати на фронті. Що поширювала російська пропаганда цього тижня
329368 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зеленський продовжує цю війну, щоб довше залишитись при владі. Подібні повідомлення поширюються в російських телеграм-каналах. Вони зачепились за цитату Володимира Зеленського в інтерв’ю для Netflix. Він сказав, що залишиться президентом до перемоги у війні, а про подальші плани поки не готовий говорити. 

За законодавством України, вибори під час воєнного стану в країні не проводяться. Це означає, що Володимир Зеленський залишається Президентом України до закінчення війни. Проте російська пропаганда додала сюди вигаданий контекст, що Зеленському потрібна ця війна.  

Такі меседжі робляться з метою підігріти суспільство та спровокувати їх, щоб українці почали сумніватись в діях президента, а також це перекидання відповідальності з росіян на Президента України.

 

 

Пожежа в одному з Пунктів незламності

 

В соцмережах поширювали інформацію, що 12 грудня сталася пожежа в одному з Пунктів незламності в Києві. Проте представники ДСНС та поліція спростували інцидент. Насправді ж відео, яке ширилось в мережі відзняте на території Росії. До того ж там використовувалась російська техніка. 

 

Тому слід не забувати, що Росія продовжує інформаційну атаку, щоб посіяти паніку серед українського суспільства.

 

 

У Запоріжжі довелось відкрити новий морг через великі втрати на фронті 

 

Дане повідомлення почали поширювати анонімні телеграм-канали. В ньому йдеться, що морги в місті переповнені тілами загиблих українських військових, тому було прийнято рішення створити ще один морг. Але це брехня. 

 

Вперше подібна інформація з’явилась у телеграм-каналі колаборанта із Запоріжжя Володимира Рогова. За словами Запорізького центру розслідувань, міська рада міста ухвалила рішення щодо створення комунального підприємства «Патологоанатомічне бюро».   

 

Вони необхідні тому, що Запоріжжя має у своєму підпорядкуванні комунальні лікарні, у яких відсутні патологоанатомічні відділення. Дане бюро ніяк не пов’язане зі зберіганням тіл загиблих. 

Запорізьке ЗМІ “Запорізька Січ” опублікували це саме фото з підписом “мелітопольський морг, переповнений тілами російських загарбників”. 

 

Запорізький центр розслідувань звернулись до “Запорізької Січі”, щоб ті прокоментували, звідки вони володіють даною інформацією. 

 

“Це повідомлення, про яке ви питаєте, було надіслане нам у бот одним з інформаторів, які часто підкидають цікавеньке. Людина перевірена, тож повідомлення тож повідомлення потрапило у стрічку. 

Пост був видалений через зауваження колег з приводу фото, яке насправді було зроблене в морзі рф під час епідемії ковіду”, відповіли представники “Запорізької Січі”. 

 

Це фото дійсно було зроблене під час епідемії COVID-19, Британський таблоїд The Sun вперше опублікував даний кадр у 2020 році, що зроблений в Росії, у лікарні міста Новокузнецьк. Автор ролика зняв його у місцевому морзі, 

 

Російська пропаганда намагається деморалізувати українське суспільство, тому поширює фейки про втрати українських військовослужбовців, щоб емоційно тиснути на українців. Раніше вони стверджували, що українська влада обманює про втрати під Бахмутом, що цифри там неймовірно великі, проте це все російське ІПСО (спеціальна інформаційно-психологічна операція).

 

Молдова готується до війни 

 

Подібні повідомлення ширяться з російських анонімних телеграм-каналів. Вони стверджують, що влада Молдови втягує у війну Росії з Україною, відкривши «другий фронт» у Придністров’ї за наказом «зовнішніх кураторів». Ось чому керівництво Молдови збільшило оборонний бюджет країни до 50%. І кошти дійсно спрямують на закупівлю озброєння та техніки, підвищення зарплат військовим, проте не для того, щоб відкривати другий фронт. Це аж ніяк не ознака початку військових дій зі сторони Молдови. 

 

 

Нагадаємо, що Президентка Молдови Майя Санду ще влітку 2022 року наголосила, що їх держава зберігає нейтралітет, але зміцнить свою обороноздатність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Теги: пожежа, Президент України, Володимир Зеленський, Молдова,Російські пропагандисти,пропаганда, Російська агресія , війна в Україні
Мої відео