"Keeplife" – максимізуємо відсоток щастя у світі

"Keeplife" – максимізуємо відсоток щастя у світі
393496 ПЕРЕГЛЯДІВ

Життя у нашій країні зараз є досить складним. Постійні тривоги, вимкнення світла, періодичні масовані ракетні атаки, а на сході нашої країни – ще й нескінченні обстріли зі зброї майже всіх існуючих видів. І всім нам складно, як цивільним, так і військовим. Але є ті, чия боротьба за своє нормальне життя триває буквально все життя. Це діти та молодь з інвалідністю та сім'ї зі складними життєвими обставинами, де діти буквально не знають інколи базових речей, таких звичайних іншим. Недостача піклування та підтримки, можливостей для соціалізації та нормалізації життя серед інших – цього нерідко критично не вистачає таким дітям. В ранньому дитинстві вони бачать, що відрізняються, часто занадто рано дорослішають, переживаючи моральний і психічний біль, а вже у більш усвідомленому віці розуміють, що їм фактично закрита дорога до освіти своєї мрії – престижної та такої, що відкриє нові шляхи для розвитку та перспективи в кар'єрі. І саме "Keeplife" взяв на себе місію змінювати це та робити дітей щасливішими.

"Скільки у людині доброти, стільки у ній і життя" – так кажуть у цьому фонді. Тут знають, що насправді кожен охочий може допомогти будь-кому, було б бажання. Так, добре, коли життя спокійне і його можна жити в принципі так, як того хочеться. Але скрутні життєві обставини не дають такої можливості.  Діти з таких родин часто не просто не мають доступу до гідного рівня освіти, а й отримують в свою сторону психологічне насилля від однолітків та потім потребують реабілітації у психотерапевтів. І на це знов-таки треба кошти. Це замкнуте коло, яке і вирішив свого часу, ще у 2010 році, розірвати фонд, надаючи доступ до якісної освіти дітям із малозабезпечених сімей, тим, хто лишились без батьківського піклування та дітям з інвалідністю. Окрім цього, вони допомагають і з реабілітацією, соціалізацією та максимальним всебічним розвитком таких дітей. Основною метою фонду є захист прав та свобод, а також соціальних, культурних, психологічних та інших інтересів. І за допомогою своєї діяльності вони цю мету успішно виконують.

У фонді заявляють, що тут роблять добро без пауз. І дійсно, можна помітити, що нерідко активним є не один проєкт, а як тільки закінчується перший – починається другий. Так, наприклад, можна на офіційному сайті побачити збір на корекційну терапію маленькій дівчинці, яка без цього буде дуже сильно відставати від однолітків. Окремо є ініціатива адресного збору коштів на лікування, тобто донати, що будуть відправлені на нього, підуть на найбільш нагальні потреби у закритті витрат. Така допомога доступна дітям з інвалідністю, людям, що потребують лікування, але не в змозі зібрати на це кошти самотужки, та дітям з ДЦП, яким потрібна реабілітація. 

Ще одна ініціатива, якою займається фонд "Keeplife", є допомога дитячим будинкам. Вони роблять це системно та регулярно, допомагаючи з просвітницькою, гуманітарною та матеріальною складовою розвитку дітей. Для цього волонтери фонду відвідують дитячі будинки, роблять культурні програми та возять вихованців таких закладів на всілякі фестивалі та заходи. Окрім цього допомагають дітям і з канцелярією перед школою і загалом. Але важливо сказати, що цей проєкт поширюється тільки на Київ та область. 

Ще однією цікавою ініціативою є курси ІТ для дітей з соціально незахищених верств населення. Діти з інвалідністю, малозабезпечених сімей, діти-сироти та інші діти, які цього потребують, можуть відвідувати безкоштовні курси з вивчення мов програмування, комп'ютерної грамотності та основ графічного дизайну. Підлітки дуже швидко вчаться новому, серед спеціалістів зі сфери інформаційних технологій насправді дуже багато молоді. Але спеціалізовані курси далеко не кожному по кишені, тому фонд дає змогу проходити їх таким дітям та допомагає знаходити можливості для розвитку у майбутньому саме у цій сфері. 

Окрім таких ініціатив, можна також знайти і програму психологічної реабілітації на сайті фонду. Сучасна, а головне професійна психологічна підтримка дуже часто необхідна працівникам, які зіштовхуються з нещасними випадками та особам, що опинилися в складних життєвих ситуаціях. У фонді це дуже добре знають та розуміють, тому на безоплатній основі надають таку допомогу людям.

Фонд дає змогу дітям з інвалідністю та дітям, що опинилися у складних життєвих обставинах, відчути себе просто звичайними дітьми. Тут влаштовують справжні фестивалі для них, конкурси з різних сфер. Команда фактично створює нову реальність разом. А діти, яким вони допомагають, відчувають підтримку та справді можуть вирости більш здоровими та щасливими, а також мати змогу реалізуватися у майбутньому. .

Для фонду "Keeplife" справді немає нічого неможливого. Тут можуть допомогти тим, хто звертається за цією допомогою. І з цією діяльністю можемо допомогти й ми, жертвуючи кошти на рахунок цього фонду. Таким чином ми можемо бути також причетні до такої своєрідної максимізації кількості щастя у нашій країні. І тоді, в майбутньому, можна буде казати про те, що ми також допомогли виростити успішне щасливе покоління.

Мої відео