11 років за ґратами відеооператору групи Безлєра - прокуратура відстояла в апеляційному суді вирок за воєнні злочини на Донеччині

11 років за ґратами відеооператору групи Безлєра - прокуратура відстояла в апеляційному суді вирок за воєнні злочини на Донеччині
380953 ПЕРЕГЛЯДІВ

За принципової позиції прокурорів Донецької обласної прокуратури Дніпровський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким мешканця м. Маріуполя засуджено за участь у терористичній організації й порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 КК України).

Йому призначено покарання у вигляді 11 років за ґратами.
 
 
Прокурорами у суді доведено, що маріуполець був учасником спецпідрозділу «Комунікація» так званої групи Безлєра «днр». Підрозділ розміщувався у захопленому окупантами адміністративному приміщенні Горлівського міськвідділу УБОЗ Головного управління МВС України в Донецькій області.
 З червня 2014 по січень 2015 року він знімав на відео допити українських військовополонених та цивільних осіб, незаконно позбавлених волі представниками нзф рф. Працюючи відеооператором, засуджений записував і розсилав пропагандистські відео з представниками квазіреспубліки. Також виготовляв й розповсюджував так звані бойові листки групи Безлєра.
 Окрім цього, учасник терористичної організації, застосовуючи до військовополонених психологічне насильство, змушував їх прибирати у кімнатах сліди катувань і особисто контролював це зі зброєю у руках.
 У грудні 2021 року, попри невизнання чоловіком своєї провини у тяжких злочинах та затягування процесу у Слов’янському міськрайонному суді вимогами перекладання з української мови на російську, його було визнано винним.  
 Апеляційний суд погодився з доводами прокурорів, що призначене покарання є справедливим заходом примусу для воєнного злочинця.
 Наразі чоловік відбуває призначене судом покарання.
 Додатково: вирок за статтею 438 ККУ, затверджений наразі апеляційною інстанцією, став першим на Донеччині «за наявності» обвинуваченого.
 

 

Мої відео