Псевдоголові «Приморської сільської адміністрації Новоазовського району» загрожує до 15 років за ґратами

Псевдоголові «Приморської сільської адміністрації Новоазовського району» загрожує до 15 років за ґратами
317827 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно 40-річної жительки селища Приморське Кальміуського району. Їй інкримінують посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, колабораційну діяльність та участь у терористичній організації (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з грудня 2018 по червень 2022 року жінка добровільно співпрацювала з окупаційним режимом «днр», а саме очолювала «сільську адміністрацію». Після повномасштабного вторгнення військ рф на територію України та захоплення частини Донеччини так звані визволителі перепризначили її за вірність квазіреспубліці головою «Приморської сільської адміністрації Новоазовського муніципального округу».

  

Під час перебування на фейковій посаді обвинувачена проводить заходи з метою популяризації квазіреспубліки, бере участь у пропагандистських відеозйомках та організовує селищні збори. За активне просування російської ідеології серед місцевих мешканців вона отримала подяки від «президії днр».

 

Максимально жінці загрожує 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та конфіскацією майна.

Лівобережна окружна прокуратура

Мої відео