У Дніпрі судитимуть посадовця, який віддав чужу автівку замість того, аби зберігати її

У Дніпрі судитимуть посадовця, який віддав чужу автівку замість того, аби зберігати її
22273 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівник підприємства, яке надає послуги зі зберігання затриманих або заарештованих автомобілів, організував зникнення ввіреного йому майна. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Колишній виконуючий обов`язки філії державного підприємства за винагороду віддав третім особам автомобіль TOYOTA LAND CRUISER, який зберігався на спецмайданчику. За даними слідства, посадовець надав їм доступ до закритої території, де знаходились арештовані транспортні засоби. Викрадачі, в свою чергу, використовуючи спеціалізовану техніку, заволоділи автомобілем. Матеріальна шкода, спричинена законному власнику, становить понад мільйон гривень.

«Дніпропетровською місцевою прокуратурою №1 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього в.о. директора філії державного підприємства за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем)», — повідомляють у прокуратурі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Теги: прокуратура, Дніпро,автомобіль,посадовець,розтрата чужого майна
Мої відео