У Дніпрі на хабарі затримано ректора університету разом із помічником

У Дніпрі на хабарі затримано ректора університету разом із помічником
24068 ПЕРЕГЛЯДІВ

Злочинці за 150 тисяч гривень обіцяли підприємцю надати доступ для використання інноваційного обладнання вишу. Хабарникам загрожує до 10 років ув'язнення. Таку інформацію оприлюднила пресслужба ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

Під час отримання 25 тисяч гривень правоохоронці затримали ректора одного з державних університетів Дніпра та його помічника. До речі, як зазначають у прокуратурі Дніпропетровської області, спільник керівника вишу мав посаду помічника з питань безпеки та виявлення корупції. Та це не завадило чоловікам вимагати у місцевого підприємця 150 тисяч гривень за надання доступу до інноваційного обладнання вишу для використання його у науково-практичній діяльності комерційного підприємства.

Під час отримання першої частини зазначеної суми хабарників і було затримано. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання їм запобіжного заходу. Чоловікам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із конфіскацією майна.

Теги: хабар,ректор університету, Дніпро,інноваційне обладнання,затримали
Мої відео