У Дніпрі відбулися обшуки в КП «Гідроспоруди» та у переможців тендерів міськради

У Дніпрі відбулися обшуки в КП «Гідроспоруди» та у переможців тендерів міськради
21488 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наживались на зливівках: правоохоронці викрили схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті та експлуатації дощової каналізації міста Дніпра. Податкова міліція, прокуратура та поліція області провели обшуки в КП «Гідроспоруди».

У повідомленні пресслужби ГУ ДФС в області йдеться про привласнення чиновниками майже 14 млн грн через фіктивні фірми, що вигравали тендери міськради та на папері очищали та монтували каналізаційні колектори. Хоча насправді на всіх об`єктах працювали співробітники КП «Гідроспоруди».

«Схема настільки зухвала і примитивна, що навіть у ході допитів працівники комунального підприємства, а деякі працюють по 20 років, пояснили, що жодного разу ніяка підрядна організація не брала участі в проведенні подібних робіт. Усі роботи проводяться ними власноруч і на власній техніці. Обшуки проводяться за офіційним місцем розташування комунальних підприємств, за адресою розташування тіньового офісу, за місцем мешкання службових осіб, причетних до даної схеми», — пояснив начальник відділу оперативного управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Роман Циба.

Під час обшуків, що відбулися за 11 адресами, у «махінаторів» вилучили десятки печаток фірм-прокладок, бухгалтерські документи, електронні ключи, тендерну й проєктно-кошторисну документацію, а також інші докази злочину.

">

 

Теги: зливівки,КП «Гідроспоруди»,розкрадання, Дніпро
Мої відео