Дніпро першим в Україні запровадив електронні рецепти

Дніпро першим в Україні запровадив електронні рецепти
21511 ПЕРЕГЛЯДІВ

За тиждень дії програми містяни отримали майже 5 тисяч таких рецептів. Нова система забезпечує неможливість їхньої підробки або втрати.

Тепер і пацієнти, і лікарі можуть обходитися без паперової тяганини. У Дніпрі вперше в країні запровадили загальну систему виписки електронних рецептів для всіх центрів первинної ланки системи охорони здоров’я. Роздрукований рецепт зі спеціальним штрих- та кьюар кодами, необхідними для фармацевта, пацієнту видають просто в кабінеті лікаря. І протягом місяця можна придбати ліки в будь-якій аптеці міста чи країни за виключенням препаратів із програми «Доступні ліки», які видаються в певних аптеках.

«Електронний рецепт виписується одразу за трьома програмами: «Доступні ліки», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1303 та на всі інші препарати», — зазначила лікарка загальної практики КНП «ДЦПМСД №3» ДМР Тетяна Земляна.

Завдяки СМС-повідомленню клієнт медзакладу має доступ ще й до дубліката інформації з документа. Підробити рецепт неможливо, адже інформація надходить на номер пацієнта, який вказаний у декларації. За потребою можна отримати й традиційний варіант, виписаний вручну. Хоча вже зрозуміло, що електронний варіант користується попитом — за тиждень дії програми у Дніпрі видали майже 5000 електронних рецептів.

">

 

Теги: електронний рецепт,лікарі, Дніпро
Мої відео