У Дніпрі перепоховали бійця АТО, аби вберегти могилу від вандалів

У Дніпрі перепоховали бійця АТО, аби вберегти могилу від вандалів
20480 ПЕРЕГЛЯДІВ

Боєць полку «Дніпро-1» та 128-ї бригади Костянтин Шрамко загинув на Донбасі у 2016 та був похований у рідному містечку Родинське Донецької області. Впродовж чотирьох років над могилою воїна глумилися вандали.

Патріот, взірцевий сім'янин, розвідник, надійний товариш. Таким пам’ятають Костянтина Шрамка його побратими та рідні. Він пішов на фронт на початку збройної агресії Росії, спочатку воював в лавах добровольчого батальйону «Дніпро-1», де керував підрозділом розвідки, згодом перевівся до 128-ї горно-піхотної бригади ЗСУ.

Він загинув під час мінометного обстрілу восени 2016-го у Пісках. Чоловікові було 50 років. Досі його могила була у рідному містечку Родинське, що на Донеччині, там, де жила сім`я. Проте її неодноразово руйнували, попри те, що ця територія підконтрольна Україні. Відтак, родичі героя вирішили його перепоховати у Дніпрі.

Вперше над могилою Костянтина Шрамка поглумилися у 2017-му році на День Незалежності України.

«Всі вінки, хрест — все спалили, — розповідає сестра воїна Ксенія Шрамко. — Потім це продовжувалось всі чотири роки. І це було завжди або День добровольця, або День Соборності, або День Прапора».

Віднині український герой спочиватиме у Дніпрі, де живе його донька. Син, дружина та сестра планують приїздити на могилу якнайчастіше.

Теги: Дніпро,Костянтин Шрамко,перепоховання,боєць
Мої відео