Сумнозвісний Селянський узвіз обіцяють закінчити у жовтні

Сумнозвісний Селянський узвіз обіцяють закінчити у жовтні
49889 ПЕРЕГЛЯДІВ

Капітальний ремонт планують завершити достроково. Наразі встановлюється ливнева каналізація та вкладаються плити. Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради.

Роботи тут розпочалися ще у травні, ділянка завдовжки 600 метрів від вулиці Сімферопольської до Набережної Перемоги давно потребувала ремонту. Але впродовж літа узвіз кілька разів перетворювався на суцільну річку, а через порив забитої каналізації вода підмивала щойно укладені плити, які доводилося перекладати. Закінчити роботи планували до кінця року, та нині стало відомо, що зроблять це достроково — у жовтні.

«Плити на проїжджій частині вкладаються за новою для Дніпра технологією — безшовного поєднання, — повідомляють у міськраді. — Наразі вони виглядають як пазл і поєднані між собою міцною металевою арматурою. Щоб забезпечити нерухомість конструкції, поєднання забиваються в землю металевим колом, а згори заливаються бетоном. Також паралельно облаштовуються тротуари, які відділятимуться від дороги металевим огородженням. Наступного тижня буде облаштовано освітлення».

Закінчується і встановлення ливневої каналізації. Як зазначають будівельники, на цьому відрізку була відсутня зливова каналізація, яка існувала на всіх планах міста, і в яку мали увійти інші дощоприймачі. Тож, довелося вкладати нову зливову каналізацію. За словами головного інженера КП «Гідроспоруди» Андрія Олефіренка, наразі прочищено три колодязі із п’яти, а наступного тижня будуть промиті колектори.

І пішохідна, і проїжджа частини мають відкритися в середині жовтня. Аби тільки дощів великих не було, щоб не довелося наново усе переробляти по черговому колу.

Теги: ремонт,Селянський узвіз,каналізація, Дніпро
Мої відео