У Кривому Розі 149 шахтарів двадцяту добу продовжують підземний страйк

У Кривому Розі 149 шахтарів двадцяту добу продовжують підземний страйк
68247 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протестувальники сподіваються на відновлення перемовин з керівництвом КЗРК. Є зрушення з питання підвищення зарплати, але остаточного рішення ще не прийнято. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Вже майже три тижні триває акція протесту гірників чотирьох шахт Криворізького залізорудного комбінату. Наразі під землею знаходяться 149 працівників. З шахти «Батьківщина» — 68 осіб, з шахти «Тернівська» — 31, з шахти «Жовтнева» — 25, з шахти «Гвардійська» — 25.
18 вересня пройшли перемовини з керівництвом КЗРК, які, на жаль, не призвели до компромісного рішення. Як зазначив Михайло Волинець, гірники наполягають на більшому відсотку підвищення зарплати, а роботодавці говорять про коронавірусну кризу та про кризові процеси в економіці, пояснюючи, чому вони не можуть забезпечити цих грошей.

До позитивних результатів акції протесту голова Незалежної профспілки гірників відніс два моменти. По-перше, Харківський інститут гігієни дав позитивний висновок по всіх 10 спеціальностях, які випадали зі списків 1,2. Ці професії мають повернути до списків. По-друге, роботодавці беруть на себе зобов’язання не переслідувати учасників протестів. Не притягати їх ані до кримінальної, ані до адміністративної відповідальності.
Протестувальники сподіваються, що 21 вересня перемовини відновляться та будуть завершені на компромісних умовах.

Теги: шахтарі,Кривий Ріг,страйк,КЗРК
Мої відео