У Дніпрі під час акції «Озеленення України» висадили понад тисячу молодих саджанців

У Дніпрі під час акції «Озеленення України» висадили понад тисячу молодих саджанців
61967 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мільйон дерев за 24 години — обласний центр долучився до важливої екологічної ініціативи. Активісти, підприємці та небайдужі жителі міста зібралися на восьми локаціях, аби висадити понад тисячу саджанців молодих дерев.

До парку «Зелений Гай» Юлія Твердохліб прийшла з усією родиною.

«Тому що нам потрібне свіже повітря, нам потрібно більше зелені та й взагалі — підтримувати природу», — переконана дівчина. 

Не вистачає зелених насаджень і дніпрянину Миколаю. Хлопець каже, не хоче жити у «кам’яних джунглях».

«Мешкаю в центрі міста, якщо не зачиняти вікна, колосальна кількість пилу в домі, — розповів учасник акції Микола Шпак. — І це показує якість нашого повітря в центрі, там, де немає зелених ділянок, а дороги, дороги, будинки, дороги...»

Тому небайдужі до екологічного стану Дніпра городяни долучилися до всеукраїнської акції «Мільйон дерев за 24 години» і висадили понад тисячу саджанців на території парків і скверів по всьому місту. Організатори зеленої акції кажуть, місця висадки дерев, їхні породи та кількість узгодили з департаментом парків та рекреацій, ті ж своєю чергою зобов’язалися доглядати за саджанцями.

«Принципово для нас було знайти саме ті локації, де ми не просто зможемо висадити дерева, але й будемо знати, що ці дерева будуть доглянуті, — розповіла Ірина Черниш, координаторка акції «Озеленення України» в Дніпропетровській області. — Вони будуть радувати дніпрян ще багато-багато років, починаючи з цього року, тому що це великі дерева, які вже виросли близько двох метрів».

Акція — всеукраїнська, загалом по країні за добу посадили мільйон нових дерев. У Дніпрі саджанцями поповнили Зелений Гай та парки Богдана Хмельницького, Примирення, Сагайдак, Придніпровський і Кирилівка, а також два сквери — Корея та на вулиці Космічній.

Теги: мільйон дерев,акція , Дніпро,молоді саджанці,парки
Мої відео