Масових порушень правопорядку під час другого туру місцевих виборів у Слов'янську не допущено

38926 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це йшлося сьогодні, 23 листопада, під час спільного брифінгу начальника Слов'янського відділу поліції з представниками Громадянської мережі ОПОРА у Краматорську. Станіслав Загурський розповів про задіяні сили поліції під час виборів та зареєстровані правопорушення.
Участь у заході взяли підполковник поліції Станіслав Загурський, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Донецькій області Ольга Боровська та комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА в Донецькій області Ольга Попченко.
Начальник поліції повідомив, що під час другого туру виборів голови Слов'янської ОТГ на забезпечення публічної безпеки та законності у день голосування було задіяно близько 200 правоохоронців. Безпосередньо на 58 виборчих дільницях несли службу понад 100 поліцейських Слов'янського відділу поліції та патрульної поліції.
«У день голосування до поліції надійшло 17 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За двома фактами складені адміністративні матеріали. Поліція оперативно реагувала на кожне повідомлення про правопорушення», - зазначив Станіслав Загурський.
Так, було виявлено, що 39-річна жителька Слов'янська та 30-річний житель селища Андріївка сфотографували свої заповнені бюлетені. Відносно громадян було складено адміністративні протоколи за ст. 212-22 «Публічне розголошення виборцем, учасником референдуму результатів волевиявлення в приміщенні для голосування» КУпАП. Правопорушення тягне за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Також громадяни повідомляли про незаконну агітацію та перешкоджання вільному здійсненню виборчого права. Загалом повторне голосування у Слов'янську пройшло спокійно.

Слов'янський відділ поліції
Донецької області

Мої відео