На Чернігівщині викрили групу шахраїв, які взяли 400 тисяч гривень онлайн-кредитів на інших громадян.

На Чернігівщині викрили групу шахраїв, які взяли 400 тисяч гривень онлайн-кредитів на інших громадян.
40378 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Чернігівського відділу протидії кіберзлочинності, Управління карного розшуку та Слідчого Управління ГУНП у Чернігівської області 25 листопада провели 12 обшуків в оселях ніжинців, які причетні до оформлення приблизно 500 кредитів шахрайським шляхом.

У процесі досудового розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області, поліцейські встановили, що група мешканців Ніжина займалася заволодінням чужим майном шляхом обману та зловживання довірою. Зловмисники (віком 20-30 років), використовуючи електронно-обчислювальну техніку, заволоділи базами даних паспортів громадян України та ідентифікаційними номерами. За допомогою цих документів шахраї без відома їхніх власників оформлювали кредити в інтернеті. Отримані кошти вони переводили на свої банківські рахунки та знімали готівкою в банкоматах Ніжина. 25 листопада поліцейські Чернігівщини із залученням роти поліції особливого призначення провели обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження. Поліція вилучила чорнові записи з анкетними даними громадян, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки тощо. Нині тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на збирання доказів протиправної діяльності шахрайської групи.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Мої відео