Вегани та вегетаріанці : у чому різниця?

Вегани та вегетаріанці : у чому різниця?
206381 ПЕРЕГЛЯДІВ

Часто навколо себе я чую дискусії про те, що вагани та вегетаріанці схожі між собою та між ними не має великого відриву по споживанню продуктів. Насправді це далеко не так. Поняття вегана та вегетаріанця абсолютні різні між собою.
Термін «веган» придумав Дональд Уотсон при об’єднанні трьох перших та двох останніх літер слова vegetarian.
А ви знаєте, що існують чотири категорії, за якими ділять вегетаріанство, а не дві, за якими ми звикли класифікувати дієту??
Пояснюємо:
Веган це та людина, яка повністю відмовляється від м’яса та споживає продукти, які створенні та вирощені в родючих землях. 
• Вони категорично відмовляються від усієї молочної продукції.
• Вегани також не допускають насилля над тваринами в повсякденному житті. Наприклад, вони одягаються лише зі штучних тканин, взуття та інший одяг також екологічно чистий та безпечний, не створений з участю смерті тварин. Вони не відвідують зоопарки, та місця, в яких тварин утримують насильно, та, на їхню думку, знущаються над ними.
Вегетаріанці це ті люди, які не споживають самих тварин, які були вбиті, оброблені та викладені на продаж. Це м’ясо, птиця, рибні та морські жителі. Вони споживають продукти з лактози (молоко, сир,кефір) та овочі.
Є група людей, яка споживає лише овочеві страви, але не відмовляються від споживання яєць.
Також дослідження показали, що люди, які відмовляються від поживних речовин в м’ясних продуктах, мають більше шансів на переломи, ніж ті, хто споживає м’ясо. Цей показник досягає аж цілий 43%! А все тому, що в ньому знаходяться кальцій, білок та вітамін В12, який відповідає за структуру та повноцінний розвиток кісток.
1 жовтня в світі відбувається марафон «місяць без м’яса» або Всесвітній день вегетаріанства, в якому люди переосмислюють своє ставлення до м’ясної продукції.

Мої відео