Як позбутися цукрової залежності в 4 кроки

Як позбутися цукрової залежності в 4 кроки
153236 ПЕРЕГЛЯДІВ

В день середньостатистична людина з'їдає півсклянки цукру. Це у 3 рази більше норми і, звичайно, дуже шкідливо для здоров'я. Дієтолог і фахівець зі здорового харчування Енн Річі пропонує у 4 кроки позбутися від цукрової залежності.

  1. Складіть план харчування на місяць
    Так ви переконаєтеся в тому, що вживаєте занадто багато цукру і почнете контролювати своє харчування. Але велике прохання: вилучайте продукти, багаті на цукор, поступово, даючи своєму організму звикнути до нового режиму. В іншому випадку - ви просто «зірветеся» і на другий день будете наминати булочки за дві щоки.
  2. Знайдіть головне джерело цукру
    Згадайте, що ви їсте впродовж дня. Можливо, кожного ранку випиваєте чай з 3 ложками цукру або щовечора в метро купуєте 2 круасани? Щоб це не було - вилучайте його з раціону поступово. Сьогодні ви п'єте чай з 2 ложками цукру, через тиждень - з 1, а за 14 днів і повністю відмовитеся від нього.
  3. Обирайте натуральні продукти
    Йогурти, батончики, хлоп'я - ці продукти «дієтичні» лише у фільмах. І цукру у них міститься більше, ніж ви могли собі уявити. Маленькими кроками, але вилучайте зі свого раціону готову їжу і напівфабрикати, додаючи натуральні продукти. Старайтеся готувати страви самостійно, так ви будете контролювати величину цукру в їжі та, можливо, відкриєте для себе нове хобі.
  4. Використовуйте сон як зброю проти залежності
    Досліжденнями виявлено, що нестача сну призводить до переїдання. Школярі, які мало сплять, набагато частіше за інших вживають у їжу солодощі. У майбутньому це призводить до сильної залежності від висококалорійної їжі. Тому, аби їсти менше цукру, більше спіть.
Мої відео