Вперед у майбутнє: у Дніпрі винайшли трамвай нового покоління

Вперед у майбутнє: у Дніпрі винайшли трамвай нового покоління
172189 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно у фейсбуці на сторінці “Татра-Юг” було зроблено анонс. Вони створили трамвай нового покоління, з серії КІТ. Він вже майже готовий до експлуатації. Ще трохи та його випустять на українські та закордонні колії.

Сьогодні на сторінці пасажирського транспорту було зроблено офіційну заяву від “Татра-Юг” про те, що все вже майже готово. Проте це не порожні обіцянки, а підтверджені фотографіями дані. Окрім цього власники сказали, що випробовувати свій вагон вони планують у місті Київ.

Наразі “Татра-Юг” бере участь у тендері. Його переможці отримають велике замовлення на поставку низькопідлогових багатосекційних трамваїв до Києва. Кредит на нього дає Європейський інвестиційний банк. Але на цьому вони не зупинились. І взяли участь у ще одному тендері. Переможці якого повинні будуть відправити 14 трамваїв до Одеси.

Це чудові новини для транспортного та промислового ринку України. Адже після перемоги у цих тендерах, “Татра-Юг” буде брати участь і в інших, які дадуть їм можливість вийти на міжнародний ринок. Проте, що відомо про цей трамвай, і чому його називають трамваєм нового покоління?

Сам пристрій має назву “КІТ306”. Поділений на три окремі секції, із яких двері має лише перша та третя. У другій їх немає. Його відносять до низькопідлогового виду транспорту. Тож особливостей у нього чимало.

Дніпр у захваті від того, що створили на заводі “Татра-Юг”. Спроектували це диво також українці, команда інженерів із конструкторського бюро. Проте усі стандарти Євросоюзу вони вже пройшли. І найважливіше — трамвай зроблений із турботою про клієнта. В ньому м’які сидіння, вікна великого розміру, що дарує багато світла тим, хто в середині. Також встановлені кондиціонери та USB-порти для зарядки гаджетів і бездротовий доступ до Інтернету.

Ну хіба ж це диво техніки не можна назвати трамваем нового покоління?

Мої відео