Світло стане коштувати 1,68. Кабмін прибрав пільгові 100 кіловатів

Світло стане коштувати 1,68. Кабмін прибрав пільгові 100 кіловатів
60215 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час останнього засідання Кабінету міністрів України було прийняте рішення про зняття пільгового тарифу на електроенергію. Це відбуватиметься в період з 1 січня по 31 березня 2021 року. Що буде після цього періоду ще невідомо, можливо, влада перерозгляне проєкт та поверне пільги.

Раніше українці сплачували 0,9 грн. за кіловат на годину. Така ціна була за перші 100 кіловатів. Все що було поверх норми українці сплачували вже по 1,68. Проте цього року економіка в сітці електроенергії досить нестабільна. Тож влад вирішила зняти пільги з усіх.

Наразі Кабмін не бачить іншого виходу і вважає, що це єдиний варіант сценарію. Інакше “Енергоатом”, “Укргідроенерго” та Укренерго” просто не витримають прихід наступного року. А якщо держава зможе забезпечити їм фінансову стабільність на цей період, то ми з легкістю перенесемо те, що нас чекає у майбутньому.

Проте як це вдарить по гаманцях українців поки що невідомо. Адже тепер вони платитимуть вдвічі більше за електроенергію. І все це трапиться одразу після зимових свят. Тож сказати впевнено, що все буде стабільно і виплати будуть регулярними, не можна. Проте всі сподіваються, що навесні цей законопроєкт втратить свою силу.

Мої відео