Що обговорили Зеленський та Санду під час сьогоднішньої зустрічі?

Що обговорили Зеленський та Санду під час сьогоднішньої зустрічі?
184454 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні відбулась зустріч президента Молдови та президента України. Як і домовлялись новообрана президентка здійснила свій перший візит до України. Під час зустрічі Володимир Зеленський та Санду обговорили 6 важливих питань, які призведуть до поліпшення відносин та подальшої співпраці країн.

По-перше, вони відновили діалог між президентами. Це покращить ситуацію у спілкуванні глав держав. А також вони утворили президентську раду. За допомогою цього документу вони зможуть вирішувати ряд спільних питань, які винесено на порядок денний.

По-друге, президенти дійшли згоди стосовно підтримки у питаннях національної та регіональної безпеки. Молдова повністю підтримує територіальну цілісність України. І аналогічно Україна підтримує Молдову. А що до Криму, то Санду завжди вважала його частиною нашої Держави.

По-третє, президенти хочуть відкрити пряму магістраль між столицями країн, яка проходитиме через міст Дністра. Це призведе до скорочення часу на подорож між Києвом та Кишиневом.

По-четверте, Молдова знову буде купляти українську електроенергію.

По-п’яте, вони дійшли згоди у питаннях Дністровського гідровузла. Тепер вони точно розподілили кордони та вирішили всі екологічні та політичні питання, пов’язані із цією проблемою.

По-шосте, встановлено етапи вирішення функціонування мов національних меншин в кожній із країн.

Крім того, президент України зізнався, що його дуже вразило, коли Санду заговорила з ним нашою державною мовою. Це одразу викликало дружні почуття і зробило бесіду більш продуктивною. Тому першу зустріч новоспеченого президента Молдови та Володимира Зеленського можна вважати вдалою. Влада сподівається, що тепер Мая Санду стане частим гостем в Україні.

Мої відео