В столиці якість повітря перевищила норму у 7 разів

В столиці якість повітря перевищила норму у 7 разів
203653 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київ регулярно потрапляє у рейтинг міст з найбільш бруднішою якістю повітря . Через погоду в столиці погіршилась якість повітря. Рівень шкідливих домішок перевищує норму у 7 разів.

Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського. Погода сприяє накопиченню та затриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря. Їхній рівень у деяких районах вже перевищив добову норму.

Метеорологи опублікували «попередження про метеорологічні умови високого рівня забруднення повітря в Києві».
За даними постів спостереження, протягом 11-12 січня рівень забруднення діоксидом азоту досяг 5-7 середньодобових граничнодопустимих концентрацій (ГДК) в районах: Бессарабської площі, бульвару Лесі Українки та вул. Каунаської (7.1 ГДК).Тенденція накопичення шкідливих домішок у приземному шарі атмосферного повітря в Києві зберігатиметься надалі (13-14 січня включно).

Індекс забрудненості повітря в українських містах за перше півріччя 2020 року знизився з «високого рівня» до «підвищеного рівня». У жовтні 2020 року Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського опублікувала результати досліджень щодо рівня забруднення повітря в українських міст. Найбільше концентрацій домішок виявили в Маріуполі, Кам’янському, Одесі, Дніпрі, Кривому Розі та Києві. У цих містах концентрація формальдегіду перевищувала норму у 2,3 раза, а діоксиду азоту — в 1,5 раза. А найбільш «чистими» містами стали Горішні Плавні, Ізмаїл та Світловодськ.

Чим небезпечне забруднення повітря для людини? Забруднення повітря може призвести до змін у головному мозку людини, які в подальшому у старшому віці можуть викликати хворобу Альцгеймера та Паркінсона. Інформацію підтверджують статті вчених із Ланкастерського університету.
Передчасна смерть кожного восьмого жителя у країнах Європи пов’язана із забрудненням повітря, шумом, а також низькою якістю води та впливом хімікатів. Більше страждають вразливі прошарки населення, бідні люди.

Теги: Забруднення повітря , якість повітря
Мої відео