Шмигаль пообіцяв, що вже скоро вчителі почнуть отримувати заробітну плату на 20% більшу

Шмигаль пообіцяв, що вже скоро вчителі почнуть отримувати заробітну плату на 20% більшу
164981 ПЕРЕГЛЯДІВ

З січня місяця почне діяти нова тарифна сітка, за якою будуть нараховувати заробітну плату для вчителів. Про це розповів Шмигаль. Прем’єр-міністр України розповів, що відтепер рішенням Кабміну зарплата вчителів має бути підвищена та надаватиметься з коштів громади. Проте на виплати цього місяця вже виділили майже 100 мільярдів гривень.

За словами Олексія Гончаренко, раніше оклад на одного працівника був 2670, а тепер, згідно з розрахунками за новою тарифною сіткою, він складатиме 2893 гривні. Це на 223 гривні більше за той показник, який був минулого року. Минулого року Кабмін пообіцяв підвищити оплату роботи працівників закладів освіти до чотирьох прожиткових мінімумів. На це державі необхідно було виділити ще 50 мільярдів. За прогнозами влади цього року з бюджету держави буде надано ще 39 мільярдів, а все інше покриє місцевість. Тобто залишатиметься лише 11 мільярдів.

Через реорганізацію місцевих бюджетів, владі довелось припинити роботу цього проєкту. Але вони переглянули його знов та запустили 31 грудня 2020 року. Саме тому вже у січні варто очікувати більший рівень заробітних плат для всіх працівників сфери шкільної освіти. Ми сподіваємось, що це допоможе нам покращити стан освіти в Україні. Адже аби професія в наш час була престижною, вона має непогано оплачуватись. Освіта ж є фундаментом розвитку будь-якого суспільства, тому влада хоче, аби професія вчителя вважалась важливою та потрібною.

Тому цього місяця вчителі чекають не лише на зупинення локдауна, а й на підвищення зарплат. А діти сподіваються, що епідеміологічна ситуація в країні стане більш стабільною, і вони спокійно зможуть ходити до школи. Для того, щоб спочатку сидіти на уроках, а потім весело проводити час на перервах зі своїми друзями.

Мої відео