ДПА цього року буде: чутки про онлайн проведення іспитів розбило МОН!

ДПА цього року буде: чутки про онлайн проведення іспитів розбило МОН!
140492 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого року у зв’язку з поширенням пандемії COVID-19 у всіх закладах освіти України було скасовано ДПА. МОН нічого не залишалося, крім як підкоритися ситуації, яка застала всіх зненацька, проте те, що минулого року нам довелось так вчинити, зовсім не означає, що цього року на нас чекатиме така сама участь. Цього року Україна повністю готова до такого виклику. Тож за словами пресслужби України ДПА цього року проводитимуть.

Тож дев’ятикласникам варто вже починати готуватись до літніх екзаменів. Поки що не було визначено єдиної умови про те, як саме проводитимуть ДПА: у формі іспитів, чи у формі ЗНО. Проте чутки про онлайн-тестування, чи скасування екзамену – брехня. За наказом МОН № 1262 встановлено, що у 2020/2021 навчальному році ДПА для осіб, які завершують здобуття базової середньої освіти, проводиться у закладі освіти, у письмовій формі. Жодних інших варіантів Міністерство освіти і науки України не розглядало. Епідеміологічна ситуація в країні стає дедалі стабільнішою, тож тепер на нас чекатиме звичайний рік зі звичайними іспитами.

Також інтернетом почали поширюватись чутки про ускладнення ДПА та проведення його в єдиному форматі. Міністерство освіти і науки України спростовує ці чутки. Воно підкреслює, що цього року, як і в попередні, вчитель самостійно визначатиме програму іспитів, згідно з матеріалом, який учні засвоїли протягом його курсу. Тож МОЗ не має жодного стосунку до ускладнення чи полегшення програми ДПА. Наразі вона має бути приблизно такою, як і раніше.

Що ж стосується ЗНО, то вже завершилась реєстрація на пробні іспити, тож ми можемо з полегшенням зітхнути. Його проводитимуть у звичному форматі й вигадувати щось за межами фантастики, МОЗ не планує. Тож чекаємо літа та нових абітурієнтів!

Мої відео