“Ми змогли подолати економічну кризу з найменшими втратами!” – Шмигаль

“Ми змогли подолати економічну кризу з найменшими втратами!” – Шмигаль
12476 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всі країни цього року починають оговтуватись від наслідків пандемії. Коли вона охопила планету, майже кожна третя сильно відчула на собі економічне падіння. Ріст безробіття, тотальне зачинення всіх закладів. Постійна потреба фінансування медицини та ріст тарифів. Така проблема виникла в усіх країнах.

Проте Денис Шмигаль сьогодні сказав, що наша країна найм'якше постраждала від наслідків цієї хвороби. “Дані Європейської бізнес-асоціації також зазначають, що Україна м'якше всіх серед європейських країн пройшла економічну кризу. Ми втратили лише 4,5% ВВП. В цьому році, за прогнозами, зростання економіки України буде понад 4,6%”. Тож при такому розкладі, на думку аналітиків, ми швидко зможемо відновити власний рівень ВВП.

Під час наради з європейськими партнерами політик також зазначив, що нинішня стратегія економічного розвитку України буде зосереджена на розширенні внутрішнього попиту на промислову продукцію, розвитку аграрного сектора, впровадженні державно-приватного партнерства та перероблюванні сільськогосподарської сировини. Все це, на думку політика, допоможе нам зробити ринок попиту більш стабільним. Також Україна сама забезпечуватиме себе великою кількістю необхідної продукції.

Звісно на території нашої держави також виникло багато проблем. Багато карантинних обмежень і досі не знято через те, що хвороба лютує й досі. В нас, так само як і в багатьох інших країнах сильно постраждав сектор малого підприємництва. І хоча держава і намагалась його підтримати, проте 10% все ж таки ми втратили. Проте за цей час ми встигли організувати повноцінну повсякчасну роботу лікарень, закупити багато медичного обладнання, стабілізувати ситуацію із навчанням та всіма іншими сферами людської діяльності.

Нам необхідно наразі налагодити роботу, яка спрямована на пришвидшення проведення вакцинування. Це допоможе нам в розвиткові власної внутрішньої системи. Адже чим швидше ми вакцинуємо людей, тим швидше запустимо всю країну. На думку Шмигаля, вже в цьому році ми зможемо підняти нашу економіку на трохи вищий рівень. Через декілька років, приблизно у 2023 Україна зможе вже повністю оговтатись від того, що сталось зі світом. А наразі медики наголошують на тому, що ситуація в країні складається більш-менш стабільно. Рівень захворюваності поряд із рівнем тих, хто зміг подолати хворобу, залишається стабільним та контрольованим. Тож медики запевняють, що у разі вдалого проведення вакцинування ми швидко зможемо здолати наслідки хвороби.

Мої відео