Знову в дитинство! У Дніпрі нещодавно відкрили портал

Знову в дитинство! У Дніпрі нещодавно відкрили портал
8809 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли про те, що в Дніпрі тепер функціонуватиме новий музей. Він отримав досить незвичну назву “Музей дитинства”. Серед його експонатів іграшки, книжки, шкільне приладдя, світлини, листівки, електронні ігри, посуд, одяг. Тепер там спокійно можна проводити час за спогадами, які навіюють дитинство.

Чому цей музей отримав таку назву? Насправді в ньому представлені досить незвичайні експонати. Вони всі родом із нашого із вами дитинства, адже популярними вони були ще в 90-х роках. Ще одна велика особливість музею в тому, що на його теренах міститься майже тисяча об’єктів, а займає він лише три кімнати.

За словами Михайла Прудникова, директора Дніпровського науково-технічного музею «Машина часу», філією якого є «Музей дитинства», основною метою музею є показати не те, що коштує дуже дорого та наповнює закордонні ринки. Цим проєктом вони прагнуть досягти набагато більшого. Адже їхня мета – доторкнутись до серця кожного. А найглибші почуття в нас завжди викликали не імпортні дивинки, а щось наше, рідне, що наповнює душу пам’яттю про наших рідних та близьких.

Так, в інших країнах так само можна знайти подібні ініціативи, проте це лише тому, що такий напрям інтенсивно розвивається. Адже кожна культура прагне залишити по собі такий слід, по якому її пам’ятатимуть нащадки. Проте для нашої держави такі місця є великою розкішшю. Але, на думку експерта, це не тому, що нам зовсім немає, чого показати, а через те, що раніше в Україні було мало таких ініціатив. Проте вже зовсім скоро ми продовжимо розширювати такі посилання.

А поки працівники музею намагаються розширити свої кордони, у Дніпрі люди насолоджуються неймовірними експонатами. Як зазначили самі працівники музею, велика кількість із них перебуває у сховищі, тож виставка постійно оновлюється і на ній кожного дня можна побачити щось нове.

Мої відео