Доля шестирічної дівчинки з Кривого Рогу: в п’яної матері забрали дитину!

Доля шестирічної дівчинки з Кривого Рогу: в п’яної матері забрали дитину!
9301 ПЕРЕГЛЯДІВ

На території всієї України діють комісії, які контролюють сім’ї, що опинились в скрутному становищі. В Кривому Розі згідно з цією програмою було здійснено рейд чиновників та правоохоронних органів по списку сімей, які потрапили до скрутного становища.

Як повідомила Служба зі справ дітей, минулої п’ятниці, 19 лютого, вони почали проводити перевірку. І під час однієї з них було виявлено факт неналежного виконання матір’ю батьківських обов’язків. Служба у справах дітей Центрально-Міської районної ради спільно з інспектором сектора ювенальної превенції Криворізького РУП та шкільним офіцером поліції перевірили родину в скрутному становищі, в якій виховується маленька дівчинка.

В результаті перевірки було виявлено, що мати знаходиться в стані сильного алкогольного сп’яніння, в той час, як дитина мала сама про себе дбати. Також вони встановили, що за місцем проживання родини не було створено відповідних умов для утримання маленької дитини. Мати турбується лише за кількість алкоголю у власній чарці, в той момент, як дитина може бути голодною.

Для того, аби захистити дівчинку, правоохоронні органи забрали дитину від нетверезої матері. Вони передали її до соціальних служб, де нею будуть опікуватись поки лікарі та психологи. Що буде з дівчинкою після реабілітації, поки невідомо. Для того, щоб захистити дитину, матері віддавати її поки не планують. Проте поліція та соціальні служби проводять спеціальну роботу із жінкою для того, щоб потім прийняти рішення стосовно подальшої долі цієї родини.

Зараз в них є два варіанти сценарію. Або мати сама виправить всі помилки, після того, як з нею проведуть профілактичну бесіду. Або жінку повинні будуть позбавити батьківських прав. Про висновки соціальні служби повідомлять пізніше.

Мої відео